Orientační plán letiště Václava Havla je nyní v Apple Maps

14.01.2020

Orientační plán letiště Václava Havla je nyní v Apple Maps
Orientační plán letiště Václava Havla je nyní v Apple Maps (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letiště Václava Havla Praha spustilo ve spolupráci s americkou společností Apple digitální mapu, která detailně zobrazuje interiér letištních terminálů. Uživatelé aplikace Apple Maps tak mohou na mapě letiště sledovat svou aktuální polohu, snadno zde také najdou odbavovací přepážky, stanoviště bezpečnostní kontroly nebo obchody či restaurace.

Prostory letiště v aplikaci Apple Maps
Prostory letiště v aplikaci Apple Maps

Interiér vybraného terminálu ruzyňského letiště uživatel najde jeho přiblížením přímo v Apple Maps. Aplikace zobrazí aktuální polohu uživatele a nejbližší body, které cestující využije při průchodu letištěm, ať už jde o check-inové přepážky jednotlivých leteckých společností, bezpečnostní či pasovou kontrolu, odletové brány či pásy pro výdej zavazadel (včetně jejich identifikačních čísel). Kromě toho zde uživatel nalezne i nejbližší toalety a různé doprovodné služby, jako například balení zavazadel, informační přepážky, první pomoc, dětské koutky, relax zónu, kanceláře asistenční služby, bankomaty apod. V neposlední řadě zde snadno vyhledá restaurace nebo obchody svých oblíbených značek.

Aplikace rozlišuje mezi poschodími a nabízí i tematické vyhledávací ikony, po jejichž otevření se zobrazí seznam a umístění jednotlivých služeb, například výčet restaurací nebo výčet všech odletových bran. K vyhledávání lze využít i virtuálního asistenta („Siri“). Služba je dostupná pro uživatele všech zařízení s operačním systémem iOS a iPadOS.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář