Světové letecké hry 2022 se ruší, o dalším postupu se rozhodne

22.01.2020

Světové letecké hry 2022 se ruší, o dalším postupu se rozhodne
Světové letecké hry 2022 se ruší, o dalším postupu se rozhodne (Zdroj: Aeroweb.cz)

Turecko, které mělo hostit páté Světové letecké hry (WAG) v roce 2022, požádalo o přesunutí akce na rok 2025. Mezinárodní letecká federace (FAI) se však rozhodla následující hry zrušit s tím, že před dalšími hrami je potřebné provést „revizi“ celého konceptu her.

O odložení akce požádala Turecká letecká asociace (THK), která pořádala také vůbec první Světové letecké hry v roce 1997. Důvodem žádosti o odložení je současná obtížná hospodářská situace v Turecku.

Představenstvo FAI však rozhodlo o zrušení her bez prozatímní náhrady. „Nebylo to snadné rozhodnutí. Bylo však přijato v nejlepším zájmu dlouhodobé strategie. FAI Světové letecké hry jsou vlajkovou lodí událostí federace a musíme proto zajistit, aby se konala v optimálních podmínkách. FAI využije tuto příležitost k internímu projednání budoucnosti her, přičemž vezme v úvahu nejlepší zájmy všech zúčastněných stran,“ sdělil prezident FAI Bob Henderson.

Poslední Světové letecké hry se konaly v Dubaji v roce 2015. Od modelářů přes parašutisty až po piloty motorových akrobatů se ve 40 discipliínách zúčastnilo celkem 951 sportovců z 52 zemí.

Mohlo by vás zajímat

Témata

FAI


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář