BLUE SKY AVIATION otevírá kurzy teorie ATPL(A) za sníženou cenu

04.09.2020

BLUE SKY AVIATION otevírá kurzy teorie ATPL(A) za sníženou cenu
BLUE SKY AVIATION otevírá kurzy teorie ATPL(A) za sníženou cenu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Pokud uvažujete o kariéře dopravního pilota, teoretický kurz ATPL(A) můžete absolvovat v letecké škole BLUE SKY AVIATION. Nejbližší termín začátku kurzu je v pondělí 28. září, další termín je vypsán na 30. listopadu. Aktuální akční cena kurzu je 48 900 Kč + DPH, původní cena kurzu byla 57 770 Kč bez DPH.

Výhodou tohoto kurzu je skutečnost, že konzultace probíhají formou videohovoru. Pro připojení ke konzultaci vám stačí notebook nebo tablet s kamerou.

Kurz teorie ATPL(A)

„Převážnou část kurzu ATPL tvoří samostudium s pomocí e-learningu poskytovaného naší leteckou školou. Při konzultaci s instruktorem studenti své znalosti už pouze upevňují, popřípadě konzultují nejasnosti. Tento kurz se tedy zaměřuje zejména na ty studenty, kteří nechtějí ztrácet svůj cenný čas dojížděním na osobní konzultace a chtějí jej užitečněji investovat například právě do samostudia. V konečném výsledku tedy šetří nejen čas, ale i peníze za dopravu na letiště nebo do budovy letecké školy,“ říká Igor Šlajchrt, majitel školy BLUE SKY AVIATION s tím, že výuka formou videohovoru je v rozsahu 68 hodin.

Zkoušky na ÚCL lze skládat průběžně během kurzu

Celý kurz teorie ATPL(A) 650 se skládá ze čtyř semestrů po osmi týdnech, jednotlivé bloky jsou rozděleny krátkými přestávkami. V prvních šesti týdnech každého semestru student samostatně vypracovává tzv. worksheety a progres testy a používá další výukové materiály k samostudiu, které mu jsou poskytnuty v ceně výcviku. V posledních dvou týdnech každého semestru pak probíhají konzultace z absolvovaných předmětů.

„Tyto konzultace probíhají přes video-call s instruktorem, za pomoci velmi jednoduchého webového rozhraní, kdy stačí pouze kliknout na odkaz, který studenta přesměruje do virtuální učebny. Instruktor během konzultací pouští prezentace a další potřebné materiály k výuce. Student si nemusí pořizovat žádné nadstandardní hardwarové vybavení ani ho nečekají složité instalace softwaru. Úplně stačí běžná webkamera a mikrofon,“ upřesňuje Igor Šlajchrt.

Jakmile student vypracuje všechny worksheety a progres testy a také absolvuje všechny konzultace s instruktorem v rámci daného předmětu, škola mu následně vystaví certifikát o absolvování předmětu. S certifikátem se student přihlásí ke zkoušce na příslušném úřadu pro civilní letectví kdekoliv v Evropě (EASA). „Prakticky tedy student nemusí čekat na dokončení celého kurzu, ale může si jednotlivé zkoušky plnit již v průběhu kurzu, což celý jeho výcvik urychlí,“ dodává Igor Šlajchrt.

Certifikát o absolvování předmětu
Certifikát o absolvování předmětu, s nímž se student přihlásí ke zkoušce na úřadu pro civilní letectví kdekoliv v Evropě (EASA)

Akční cena kurzu je 48 900 Kč + DPH a obsahuje přístup do e-learningu, konzultace s instruktorem, výukové materiály, výuková videa a testové otázky. Součástí ceny jsou i učebnice Oxford Aviation Academy. Termíny začátků kurzů pro letošní rok jsou tedy stanoveny na 28. září a 30. listopadu. Získat více informací a přihlásit se do kurzu teorie ATPL můžete zde na webu BLUE SKY AVIATION.

Mohlo by vás zajímat