Letošní Aviatická pouť láká na početnou flotilu The Flying Bulls

25.02.2020 6 příspěvků

Letošní Aviatická pouť láká na početnou flotilu The Flying Bulls
Letošní Aviatická pouť láká na početnou flotilu The Flying Bulls (Zdroj: Aeroweb.cz)

Poslední víkend v květnu tohoto roku se na pardubickém letišti uskuteční tradiční Aviatická pouť. Letos již po třicáté. Dá se tedy očekávat, že i program bude obsahovat jen to nejlepší. Napovídá tomu také tisková zpráva, která se objevila na stránkách Aviatické pouti.

„Pro 30. ročník Aviatické pouti se nám podařilo dohodnout největší účast flotily The Flying Bulls z rakouského Hangáru 7. Tolik letadel z této jedinečné sbírky na jednom místě (krom domovského hangáru) ještě nebylo.“

V roce 2019 Aviatickou pouť svou návštěvou poctil například dvoumotorový bombardovací letoun B-25 Mitchell z roku 1945 nebo cvičný letoun T-28 Trojan vyrobený roku 1954. Jaké letouny budou reprezentovat rakouskou flotilu The Flying Bulls letos, pořadatel prozatím neoznámil. Je však jisté, že fanoušci letectví se mají na co těšit.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

redbull

26.02.2020 v 11:02 Tomas

Hm začínam nadobúdať dojem, že keby nebol redbull tak vlastne na ten letecký deň ani nemá kto prísť. Z toho dôvodu sú tie letecké dni každý rok o tom istom dokola. Nič nové. Všade iba redbull.

Odpovědět

Čím dál stejnější

26.02.2020 v 17:35 P.R.

Už v loni jsem lehce zalitoval cesty, času a peněz...

Odpovědět

Přílety

27.02.2020 v 13:32 Steve

A opět nelze přiletět vlastním letadlem. Přijde mi to smutné. Představa, že pojedu na letecký den vlakem a přitom mám letadlo v hangaru je totální zvrácenost. Na to letiště by se věšlo stovky malých letadel, ale to by se někomu muselo chtít. Pravdou je, že je program každý rok stejný a tak to přežiju. Poletím na letecký den do Chebu, kde je proma parta a mají radost, když někdo přiletí :)

Odpovědět

re Přílety

28.02.2020 v 6:52 Showpilot

Ano souhlasím s vámi, třeba na Flying Legends v Duxfordu je možné bez problémů přiletět vlastním letadlem, a to je proti Pouti mega akce pořadatelsky nesrovnatelně složitější, ale mají na paměti že je to svátek aviatiků a ti přeci nepojedou na pouť trakařem ne ?

Odpovědět

AP

28.02.2020 v 9:52 Pikas

Nevím, jak dlouho se tam nedá přiletět, kdysi to bylo běžné. Cítím z toho lampasácké myšlení, protože kdyby to organizovali aviatici, tak je taková zhovadilost nenapadne............

Odpovědět

Přílety AP

28.02.2020 v 10:42 Mára

Lítám místo na AP na Memorial do Roudnice, program srovnatelný s AP, přílety a odlety v pohodě i bez slotů a člověk má pocit, že je dokonce i vítán...

Odpovědět

Přidat komentář