AERO Friedrichshafen letos definitivně nebude, oznámili organizátoři

16.03.2020 Tento článek je součástí seriálu Koronavirová epidemie

AERO Friedrichshafen letos definitivně nebude, oznámili organizátoři
AERO Friedrichshafen letos definitivně nebude, oznámili organizátoři (Zdroj: Aeroweb.cz)

AERO 2020 se definitivně ruší, píše oficiální web letošního ročníku veletrhu. Poté, co před nedávnem pan Roland Bosch, ředitel veletrhu, oznámil, že nebude možné akci ve Friedrichshafenu uskutečnit v plánovaném termínu na začátku letošního dubna, dnes oznámil jeho definitivní „odložení“ o rok.

„Až do konce jsme byli přesvědčeni, že dokážeme překonat výzvu, se kterou jsme se setkali v souvislosti s koronavirem. I přes nejistoty jsme věřili, že se veletrh AERO Friedrichshafen 2020 za účasti asi 700 registrovaných vystavovatelů konat bude. V posledních dnech jsme však od našich vystavovatelů a potenciálních návštěvníků obdrželi velké množství zrušení a jasných signálů, což znemožnilo akci nyní uspořádat. Odložíme AERO Friedrichshafen 2020 na datum, které ještě nebylo stanoveno, “ říkal generální ředitel Messe Friedrichshafen Klaus Wellmann ještě před deseti dny v reakci na zhoršující se epidemickou situaci napříč Evropou.

Pořadatelé podle Bosche zvažovali možnosti přesunu akce na letní či podzimní termín, nic z toho se však nejevilo jako reálné, ať kvůli možnostem organizace, tak také s ohledem na další plánované akce a činnost samotných vystavovatelů.

„Po zvážení všech pro a proti jsme dospěli k závěru, že uspořádání akce až v roce 2021 je jediným rozumným a přijatelným řešením pro celý průmysl,“ dodal pan Bosch ke zrušení letošního ročníku.

Nejbližší ročník veletrhu AERO Friedrichshafen se tak uskuteční od 14. do 17. dubna 2021.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář