ForeFlight přichází s funkcí 3D zobrazení příletových a odletových tratí

26.03.2020

ForeFlight přichází s funkcí 3D zobrazení příletových a odletových tratí
ForeFlight přichází s funkcí 3D zobrazení příletových a odletových tratí (Zdroj: Aeroweb.cz)

Aplikace ForeFlight pro své nejvyšší předplatné přináší novou funkci pro navigaci a plánovaní letů. Uživatelé mohou v nejnovější verzi využít funkci 3D Preview pro navigaci během letu včetně odletových a příletových tratí, nebo při samotném plánování letu.

Předplatné Performance Plus obsahuje novou funkci pro 3D zobrazení tratě včetně příletových a odletových tratí. V tomto režimu je možné vidět fotografickou mapu s vymodelovaným terénem a trajektorii letu označenou barvami podle toho, zdali již byla prolétnuta, nebo bude následovat. 3D zobrazení je možné použít přímo v průběhu letu v navigaci, nebo během předletové přípravy pro seznámení s naplánovanou tratí.

V 3D Preview je zobrazen také navigační štítek, který umožňuje zobrazit jednotlivé body tratě se vzdálenostmi mezi nimi. Při zvolené kteréhokoliv bodu aplikace zobrazí dané rameno trati.

Fore Flight také obsahuje 3D mapy horských průsmyků ve vysokém rozlišení. Mapy zobrazují také název průsmyku a jeho nadmořskou výšku. Nově také aplikace zobrazuje rychlý náhled rádiové frekvence pro zvolený vzdušný prostor. V případě více frekvencí pro danou oblast, je možné všechny zobrazit v záložce detaily.

Základní cena za aplikaci Fore Flight se pohybuje okolo 99,99 dolarů (cca 2 500 korun). Verze Pro Plus paky vyjde o 100 dolarů dráž (necelých 5 000 Kč) a předplatné Performance Plus, které obsahuje 3D zobrazovací funkce, vyjde na 299,95 dolarů (7 516 Kč).

Mohlo by vás zajímat

Témata

Software Navigace


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář