Ani ILA, ani Farnborough. Kalendář leteckých akcí dál řídne

02.04.2020 Tento článek je součástí seriálu Koronavirová epidemie

Ani ILA, ani Farnborough. Kalendář leteckých akcí dál řídne
Ani ILA, ani Farnborough. Kalendář leteckých akcí dál řídne (Zdroj: Aeroweb.cz)

Koronavirová epidemie nekomplikuje život jen tuzemským pořadatelům leteckých akcí, ale dává zabrat také zahraničním organizátorům. Ti v případě akcí plánovaných na jaro a rané léto letecké dny a veletrhy ve velkém ruší; tento osud potkal i jeden z největších světových festivalů ve Farnborough.

Mezi zrušené tuzemské akce patří například Den ve vzduchu s Plzeňským krajem. Otazník stále visí nad Aviatickou poutí, která se má uskutečnit na konci května. Finální rozhodnutí o konání Festivalu letectva Piešťany na Slovensku, jenž se má uskutečnit druhý týden v květnu, zatím také nepadlo.

Aviatická pouť 2019 / Zdroj: aviatickapout.cz
Aviatická pouť 2019 / Zdroj Aviatickapout.cz

Mezi významné zahraniční letecké akce, které byly kvůli pandemii již zrušeny, patří jeden z největších festivalů letectví Farnborough International Airshow konající se ve Velké Britínii nebo francouzská Laval Aéro Show. Neuskuteční se ani berlínská přehlídka ILA. Mezi posunuté akce patří například RAF Cosford Air Show (Velká Británie), jejíž datum bude stanoveno, nebo také Eurasia Airshow (Turecko), která se uskuteční od 24. do 28. června.

Ani zaoceánské akce nezůstávají beze změny. Konat se nebude například letecká show Sun’n’Fun na americké Floridě. Rozhodnuto o konání ještě není v případě Dayton Air Show nebo Oshkosh EAA AirVenture Show.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letecké dny


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář