NOVINKA: Videopředpověď počasí pro piloty dvakrát týdně

25.05.2020 4 příspěvky

Dnešním dnem startuje na Aerowebu zbrusu nová relace - předpověď počasí pro piloty. Tu vám budeme přinášet dvakrát týdně, vždy v pondělí a před víkendem.

Na Aerowebu vám dnešním dnem představujeme novou rubriku - videopředpovědi počasí pro piloty. Dvakrát týdně pro vás bude známý meteorolog a pilot Petr Dvořák vyhodnocovat předpovědní mapy a modely a seznamovat vás s informacemi šitými na míru pilotům. Oproti běžné předpovědi tak budeme klást větší důraz na směr a sílu větru, charakter oblačnosti, ale i termické podmínky či předpokládanou turbulenci.

Předpověď budeme vytvářet především pro piloty ultralightů a lehkých letounů či vrtulníků, myslíme ale také na plachtaře a balónové létání. Pondělní předpověď se bude zabývat předpokládaným vývojem počasí po celý počínající týden. Vždy ve čtvrtek se pak podrobněji zaměříme na víkendové počasí, kdy je přeci jenom letový provoz všeobecného letectví hustší.

Vždy aktuální předpověď najdete jednak v sekci Briefing - Počasí, své pevné místo bude miít ale i na hlavní stránce Aerowebu.

Postrádáte v předpovědi některou důležitou informace pro váš provoz? Budeme rádi za vaši poznámku v komentářích pod článkem.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

25.05.2020 v 11:27 Ladislav Med

Skvělé. Veliké díky!

Odpovědět

Rozlišení

26.05.2020 v 13:06 Tomáš

Dobrý den, výborný nápad. Jen bych ocenil možnost volby nižšího rozlišení. V současném vysokém rozlišení se mi video neustále seká. Díky.

Odpovědět

Výborný

28.05.2020 v 15:48 Miloslav

Přišlo mně to jako divný nápad, ale jak jsem kouknul na video předpověď a vaše předpokládané zaměření na ULL a malé létání...líbí se mně to! 👍 fandím tomu! Ranní mlhy výstraha, nezpůsobilost letišť z důvodu počasí, přidat fotky z lítání (počasí) předešlého období...jsou moje náměty. Ať se daří!  Míla 

Odpovědět

Paráda

28.05.2020 v 16:41 Anonym

Za mě super nápad a hned se budou lépe plánovat lety!

Děkujeme 👌

Odpovědět

Přidat komentář