Aero Vodochody má nové vlastníky, většinu má maďarský podnikatel

15.06.2020 4 příspěvky

Aero Vodochody má nové vlastníky, většinu má maďarský podnikatel
Aero Vodochody má nové vlastníky, většinu má maďarský podnikatel (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společnost Aero Vodochody Aerospace, známá především díky výrobě cvičných vojenských letounů, má nové majitele. Těsně nadpoloviční podíl koupil od skupiny Penta Investments skrze společnost AERO Investment Partners Zrt maďarský podnikatel András Tombor, zbylých 49 % získala skupina Omnipol. Ta také bude zodpovědná za manažerské vedení Aera.

„V našem portfoliu Aero nepatřilo mezi firmy, které chceme dlouhodobě rozvíjet,“ uvedl v tiskové zprávě Marek Dospiva, spoluvlastník Penty Investments, která nadále vlastní letiště ve Vodochodech. Noví majitelé Aera chtějí podle slov Richarda Hávy z Omnipolu společnost rozvíjet a navrátit jí věhlas na českém i světovém trhu.

Aero Vodochody je jedním z nejstarších leteckých výrobců na světě. Specializuje se především na výrobu a údržbu cvičných vojenských letounů, další činností je pak výroba komponentů pro Airbus A220 a Embraer KC-390. V posledních letech se společnost zabývá také vývojem letounu L-39 NG.

Pan Tombor je podle ČTK byznysmen investující do perspektivních průmyslových oblastí. Vlastní mimo jiné společnost Atmedia, která prodává reklamní prostor v maďarských televizích. Analytik Hospodářských novin Martin Ehl si nicméně všímá jeho vazeb na kontroverzního maďarského premiéra Viktora Orbána.

Mohlo by vás zajímat

Témata

AERO Vodochody


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

konec letiště Letňany

16.06.2020 v 13:48 Honza

tak trochu související zpráva...

konec letiště Letňany ....

https://domaci.ihned.cz/c1-66778010-v-letnanech-vyroste-nova-ctvrt-letiste-nahradi-parky-obchody-i-obytne-domy-planuje-skupina-ppf

Odpovědět

Letiště

03.07.2020 v 9:22 Petr Plachy

Tak snad se rozloučí s panem Doubkem, což je tragikomická postava na pozici ředitele letiště. Zatím co dřív se tam dalo létata, teď hledají jen proč to nejde.

 

Odpovědět

RE: Letiště

03.07.2020 v 18:58 Ferdinand

RE Petr Plachy: to je čo za výkrik do tmy. Človek zavolá na handling, povie že vtedy a vtedy chce priletieť, dozvie sa že žiaden problém. Vlastná skúsenosť z poslednej doby. Riaditeľ letiska do toho absolútne nezasahuje.

Odpovědět

RE: Letiště

09.07.2020 v 21:12 Petr Doubek

Pokud jste měl/mátel nějaký problém neváhejte mě kontaktovat. Očerňování na veřejných fórech není seriózní. Zdravím Petr Doubek

Odpovědět

Přidat komentář