Rotax Fly-In v rakouském Welsu se kvůli koronaviru odkládá na příští rok

20.07.2020 Tento článek je součástí seriálu Koronavirová epidemie

Rotax Fly-In v rakouském Welsu se kvůli koronaviru odkládá na příští rok
Rotax Fly-In v rakouském Welsu se kvůli koronaviru odkládá na příští rok (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letošní ročník sletu v rakouském Welsu, který byl původně plánován na víkend 21. - 23. srpna, byl z preventivních důvodů zrušen a přesunut na příští rok v termínu 20. - 22. srpna 2021. Důvodem zrušení akce jsou obavy z možného dalšího šíření nemoci COVID-19.

Tato událost, která se měla odehrát poměrně blízko českých hranic a mohla tedy přivítat řadu pilotů z České republiky, se tak vedle show v americkém Oshkoshi nebo ostravských Dnů NATO stala další z řady letošních akcí, které se buď definitivně neuskuteční, nebo aspoň nikoli v jejich obvyklém formátu. Informaci o stornu letošního ročníku redakci poskytl Jiří Šámal ze společnosti Teveso. O podrobnostech plánované akce jsme informovali koncem června s tím, že pořadatel připravil v souvislosti se 100. výročím firmy BRP-Rotax nabitý program.

Pořadatel akci zatím oficiálně nestornoval, na webu je tedy stále kompletní program i s informací, že letošní ročník byl co do počtu možných registrací účastníků zcela naplněn, předpokládala se tedy hojná účast.

Rotax Fly-In 2020

Mohlo by vás zajímat

Témata

Ultralighty


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář