Garmin aktualizoval aplikaci Garmin Pilot o nové funkce

22.07.2020

Garmin aktualizoval aplikaci Garmin Pilot o nové funkce
Garmin aktualizoval aplikaci Garmin Pilot o nové funkce (Zdroj: Aeroweb.cz)

Výrobce avioniky Garmin představil nové funkce pro svou aplikaci Garmin Pilot. Přibyla například možnost přidání a konfigurace ovládacího panelu ve spodní části obrazovky, zobrazení trajektorie aktuálního letu nebo možnost stahování map a podkladů pro do offlinu. 

Nový ovládací panel, který lze přidat na spodní okraj obrazovky, umožňuje přidání nejpoužívanějších funkcí tak, aby k nim měl pilot okamžitý přístup a nemusel funkci vyhledávat na domovské stránce. Panel obsahuje šest navolených funkcí a jednu další, která zobrazuje naposledy použitou stránku v aplikaci. 

Nová je také funkce Live Track. Ta v podobě šachovnicové čáry na mapě zobrazuje „záznam“ trajektorie letu. Záznam letu je dostupný po dobu 60 minut nebo do zavření aplikace a pilotovi umožňuje například srovnat jeho skutečnou dráhu letu s plánovanou.

Nová funkce Live Track
Nová funkce Live Track

Součástí aktualizace je také možnost stahování map a dat pro plánovanou cestu. Stažení zajistí přístupnost všech potřebných podkladů, jako jsou například VFR a IFR mapy, informace o terénu, letištní plány apod., i během používání bez připojení k internetu. 

Aktualizace jsou dostupné pouze na zařízení značky Apple; roční předplatné aplikace Garmin Pilot vyjde na necelých 80 dolarů (přibližně 1 830 korun).

Mohlo by vás zajímat

Témata

Garmin


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář