Textron představil nové verze turbovrtulového Beechcraftu King Air

07.08.2020

Textron představil nové verze turbovrtulového Beechcraftu King Air
Textron představil nové verze turbovrtulového Beechcraftu King Air (Zdroj: Aeroweb.cz)

Novou vlajkovou loď pro svou řadu turbovrtulových letounů představil americký výrobce letounů Textron Aviation. Je jí nový Beechcraft King Air 360 (i ve verzi 360ER s prodlouženým doletem). Podle výrobce nabídne jednodušší ovládání pro piloty i více pohodlí pro cestující.

Nejvýraznější změnou z pohledu pilota je především funkce automatického řízení plynu. Tento systém samostatně řídí výkon motoru od vzletu až po přistání, čímž se značně sníží pracovní zatížení pilota. Nový je rovněž systém přetlakování, který nabídne o 10 % větší dostup než předchozí King Air 350i, a to až do cestovní hladiny FL 270 při zachování kabinové výšky 5 960 stop.

kokpit letounu Beechcraft King Air 360
Kokpit letounu Beechcraft King Air 360

Kabina pro cestující je nově o něco prostornější a disponuje novou povrchovou úpravu nábytku a lepšími materiály. Standardně je letoun dodáván také s výsuvnými pracovními stoly, skříňkami a nabíjecími stanicemi. Samozřejmostí je také dispozice toalet uvnitř letounu. Verze 360 nabídne místo pro 11 cestujících a dolet 1 806 námořních mil, verze 360ER 15 sedadel a dolet 2 692 mil.

Za celou dobu existence letounů Beechcraft King Air jich bylo dodáno téměř 7 600 kusů, což z něj činí nejprodávanější turbovrtulový letoun. Výrobce započne s dodávkami verze 360/360ER už koncem tohoto roku. 

Mohlo by vás zajímat

Témata

Výroba letadel


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář