Cirrus Aircraft opět ve vedení v průběžných výsledcích prodejů za rok 2020

21.12.2020

Cirrus Aircraft opět ve vedení v průběžných výsledcích prodejů za rok 2020
Cirrus Aircraft opět ve vedení v průběžných výsledcích prodejů za rok 2020 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Asociace GAMA vydala kompletní souhrn průběžných prodejů letadel za rok 2020 a ve vedoucí pozici je Cirrus Aircraft. Za třetí kvartální období (Q3) bylo prodáno celkem 117 letounů a toto období je tak letos zatím s nejvyšším počtem prodejů, a to jak ve srovnání s předchozími dvěmi kvartály roku 2020, tak zároveň i v porovnání s třetími kvartály v letech 2018 a 2019

Letouny Cirrus

Druhé čtvrtletí zaznamenalo mírný pokles oproti předchozím letům, což lze připsat současné pandemické situaci. Podíváme-li se však na průběžná čísla prodeje všech typů letadel Cirrus za období leden - září roku 2020, která k letošnímu 18. listopadu uvádějí 276 prodaných kusů, můžeme - vzhledem k opět raketově vzrůstajícímu počtu objednávek ve třetím kvartálním období - predikovat nejvyšší počet prodejů za poslední tři roky. Toto období totiž zaznamenalo 42,4 % z celkového prodeje, což značí rostoucí zájem o tento druh dopravy a konkrétní typ letadla.

Letouny Cirrus

Nejvyšší počet prodaných kusů v roce 2020 byl registrován u typu SR22T, kterého se za Q3 prodalo celkem 56 kusů. Pro porovnání se dohromady za předchozí dva kvartály prodalo 71 kusů, tedy 127 kusů celkem.

I ostatní typy si vedly ve srovnání s předchozími čtvrtletími velmi dobře: typů SR22 se ve Q3 celkem prodalo 26 kusů (Q1 prodáno 20 kusů, Q2 17 kusů), typů SR20 ve třetím kvartálu bylo prodáno 19 kusů (Q1 prodáno osm kusů, Q2 dvanáct kusů).

Letouny Cirrus

Ačkoli model SF50 zaznamenal v poměru s předchozími obdobími mírnou stagnaci, vzhledem k roční bilanci minulých let je tento výsledek vzrůstajícího charakteru. Výsledky prodejů  tak potvrzují, že pravidelné inovace, pokrok v osobním letectví a orientace především na zážitek z letu jakožto základní pilíře Cirrus Aircraft jdou ruku v ruce a mají za důsledek stoupající křivku prodejů letadel Cirrus. Vysoká orientace na individuálního zákazníka a vysoká kvalita služeb tak z letadel značky Cirrus dělají unikátní produkt, který na trhu jen těžko hledá konkurenci.

Další informace na na cirrusaircraft.com, cirrus.cz a www.cirrustraining.cz

Mohlo by vás zajímat

Témata

Cirrus


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář