Letiště Benešov má novou zpevněnou dráhu

21.01.2021

Letiště Benešov má novou zpevněnou dráhu
Letiště Benešov má novou zpevněnou dráhu (Zdroj: Aeroweb.cz)

V prosinci byla završena rekonstrukce provozních ploch na letišti Benešov (LKBE). Ta zahrnovala především zpevnění vzletové a přistávací dráhy, pojezdových drah a instalaci dráhového osvětlení. Letiště je nyní v provozuschopném stavu pro lety VFR den.

Zpevnění provozních ploch letiště dosáhlo položením plastových zatravňovacích dlaždic. Výsledkem je tak na pohled především travnatá plocha, která nicméně není tak náchylná na podmáčení a umožní tak provoz i po vytrvalejších deštích.

Zpevněná dráha RWY 24/06 / zdroj: F-AIR
Zpevněná dráha RWY 24/06 / Foto F AIR

Spolu s instalací plastových dlaždic bylo na letišti instalováno také světelné zabezpečovací zařízení pro dráhyu 06/24 a pojezdovou dráhu C. Díky těmto změnám bude v blízké budoucnosti benešovské letiště způsobilé také pro noční provoz.

„Děkujeme všem za přípravu a za realizaci tohoto významného projektu, který posunul letiště Benešov z hlediska bezpečnosti a kvality na mnohem vyšší úroveň odpovídající leteckému provozu v 21. století,“ uvedla v tiskové zprávě společnost F AIR, která právě na benešovském letišti sídlí.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letiště


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář