ForeFlight v aktualizaci přináší noční režim či 3D vizualizaci dráhy

11.05.2021 1 příspěvek

ForeFlight v aktualizaci přináší noční režim či 3D vizualizaci dráhy
ForeFlight v aktualizaci přináší noční režim či 3D vizualizaci dráhy (Zdroj: Aeroweb.cz)

Oblíbená letecká navigační aplikace ForeFlight přichází v nové aktualizaci s řadou užitečných funkcí a vylepšení. Vývojáři přidali funkci dynamické teploty a rychlosti větru, noční režim a 3D vizualizaci osvětlené ranveje. Aplikace také nyní umožňuje stahovaní dat na pozadí.

Zobrazení dynamické teploty a rychlosti větru připomíná většině pilotů dobře známé Windy. Oba tyto ukazatele je možné zobrazit až do výšky 63 000 stop a pomocí posuvníku se může uživatel pohybovat v rozmezí 7 hodin zpět s výhledem na až 21 hodin dopředu.

Další novou funkcí aplikace je noční režim, kdy již nebude pilot při letu za tmy oslňován obrazovkou mobilu nebo tabletu. Pro lety v noci nově aplikace v režimu Airport 3D zobrazuje osvětlení ranveje. Základní okrajové osvětlení dráhy je dostupné na většině letišť, která jsou provozována i v nočních hodinách. Na některých letištích se také zobrazuje „reálné“ osvětlení včetně středové čáry, dotykové zóny, funkční PAPI / VASI, nebo koncová světla.

Častým problémem minulých verzí ForeFlight bylo zastavení stahování, když byla aplikace tzv. na pozadí. Nyní už může pilot bez obav přepnout do jiné aplikace, kterou zrovna potřebuje, a stahování map a dat nebude přerušeno. Přibyla také možnost přetahování více souborů najednou, která funguje s jakýmikoliv dokumenty nebo složkami. 

ForeFlight Labs po aktivaci nabízí testovací funkci Taxi Routing, která uživateli poskytne možnost rychlého zaznačení trasy pojíždění, kterou dostane od řídícího. Takto zaznamenaná trasa se následně zobrazí přímo v mapě letiště.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

FF

11.05.2021 v 17:10 Vlado

FF má veľa pekných funkcií, akurát samotná "mapa" pri lete mi príde menej prehľadná ako v skydemone.

Ale počasie, briefing, profily lietadiel - u niektorých aj checklisty, traffic atď má vcelku premakané.

Odpovědět

Přidat komentář