Rotax začal vytvářet virtuální kopie motorů, které mají usnadnit údržbu

21.05.2021

Rotax začal vytvářet virtuální kopie motorů, které mají usnadnit údržbu
Rotax začal vytvářet virtuální kopie motorů, které mají usnadnit údržbu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Výrobce populárních leteckých motorů Rotax se rozhodl inovovat v oblasti údržby a konfigurace svých motorů a zahájil spolupráci se společností frontline.io, která se specializuje na vytváření virtuálních modelů. Právě virtuální modely motorů mají pomoci při jejich údržbě, školení techniků a konfiguraci před koupí zákazníkem.

Nově chce Rotax pomocí virtuální reality nabídnout mechanikům a vlastníkům těchto pohonných jednotek virtuální „kopii“ motoru, se kterou je možné pracovat jako se skutečným motorem. Pro účely výcviku je možné na digitální kopii zobrazit teoretický model správného chodu a operace pohonné jednotky, postupy opravy a údržby; kopie také slouží jako pomůcka pro školení nových techniků.

Na stránkách Rotaxu už je také možné pohonnou jednotku konfigurovat a případný zákazník bude mít dobrou představu o rozměrech a vzhledu motoru. Zatím není jasné, kdy budou virtuální kopie k dispozici pro údržbu, ale společnost si od projektu slibuje usnadnění servisu, výcviku i prodeje svých leteckých motorů.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář