V simulátoru letecké komunikace ARSim přibyla nově výuková funkce

13.08.2021 2 příspěvky

V simulátoru letecké komunikace ARSim přibyla nově výuková funkce
V simulátoru letecké komunikace ARSim přibyla nově výuková funkce (Zdroj: Aeroweb.cz)

Simulátor letové komunikace v angličtině Aviation Radio Simulator (ARSim) byl aktualizován a nyní nabízí novou funkci Trainer. Tento režim je vytvořen pro výuku komunikace podle osnov a je spojen s kontrolami znalostí a postupem k složitějším komunikačním situacím.

V modulu Trainer se nachází vždy několik scénářů, podle kterých musí uživatel sestavit komunikační frázi. Aplikace následně ohodnotí, zda byla fráze správná, popřípadě nabídne správnou odpověď, nebo nápovědu. Kromě modulu Trainer je v ARSim také modul Basics určený pro výuku základů komunikace v angličtině, jako jsou číslovky, základní fráze apod. Dále aplikace nabízí také moduly pro komunikaci během letu VFR nebo IFR, a je tak vhodná i pro výuku letů do zahraničí, nebo pro zdokonalení komunikace v angličtině.

„Piloti absolvují během celého výcviku zhruba šest hodin cvičení radiokomunikace, během kterých bude mnoho interakcí s řízením letového provozu rutinních a opakujících se. Co se ale stane, když pilot poletí do jiného vzdušného prostoru, nebo se setká s neobvyklými okolnostmi? ARSim poskytuje hodiny rádiového výcviku, které zajistí, že piloti budou připraveni na jakoukoliv situaci,” řekl Muharrem Mane, generální ředitel PlaneEnglish, autora softwaru.

ARSim nabízí sedmidenní zkušební verzi, kdy má uživatel přístup k několika základním lekcím. Pro další používání a odemčení lekcí je potřeba zvolit si jednu z možností předplatného, které se pohybuje od 279 kč do 459 korun měsíčně. ARSim je k dispozici jak pro iOS, tak i pro Android, nebo jako webová aplikace.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

moc nefunkční

17.08.2021 v 11:29 M

Zkusil jsem to. Vypadá to zajímavě, potenciál to určitě má, ale zatím je to plné chyb a prakticky to moc nefuguje. 

Až dovychytají všechny chyby, tak by to mohlo být zajímavé. Cenová politika není příliš příznivá, ale dá se to asi překouskout. 

Odpovědět

Není to špatné

17.08.2021 v 13:58 Tomas

Není to špatná aplikace. Ze začátku problémy se spuštěním, resp. nutno čekat, než si appka dotáhne cca 1GB dat. Na enailovou žádost o podporu zareagoval Muharrem obratem, to je potřeba jim přičíst k dobru. Je to appka americká, takže point místo decimal, letové plány se podávají na FSS a výběr letišť tomu taky odpovídá. Vyšší ceně se nedivím, musí za tím být neuvěřitelné množství práce.

Odpovědět

Přidat komentář