Na dny NATO se po roce vrátí diváci, poprvé ale se vstupenkou

20.08.2021

Na dny NATO se po roce vrátí diváci, poprvé ale se vstupenkou
Na dny NATO se po roce vrátí diváci, poprvé ale se vstupenkou (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na včerejší tiskové konferenci ke Dnům NATO v Ostravě pořadatelé oznámili podmínky pro vstup do areálu ve dnech konání akce, tedy o víkendu 18. a 19. září. Kapacita areálu bude omezena a návštěvnici si letos poprvé budou muset obstarat také vstupenku.

Dny NATO se budou řídit aktuálními hygienickými pravidly a počet návštěvníků akce bude omezen na 50 % běžné kapacity areálu, což znamená účast 40 000 návštěvníků za den.

Pro regulaci počtu návštěvníků se rozhodli organizátoři distribuovat vstupenky za pomoci portálu Ticketportal. Vstup na akci bude i nadále zdarma, ovšem vzhledem k mimořádným opatřením je pořízení vstupenky spojeno se servisním poplatkem ve výši 15 korun, který slouží k uhrazení nákladů společnosti Ticketportal.  

Návštěvníci Dnů NATO si letos budou muset zakoupit vstupenku
Návštěvníci Dnů NATO si letos budou muset zakoupit vstupenku / Foto Natodays.cz

Vstupenky budou uvolňovány postupně, přičemž první vlna prodeje bude spuštěna 27. srpna a k dispozici pro každý den prodeje bude 15 000 vstupenek. Návštěvníci se však kromě zakoupené vstupenky budou muset také prokázat certifikátem o dokončeném očkování, dokladem o prodělání onemocnění covid-19, nebo negativním PCR či antigenním testem.

Kontrolu covidových certifikátů budou moci návštěvníci provést s předstihem od 6. září, kontrolu testů pak sedm dnů (pro PCR test) a 72 hodin (antigenní test) před započetím akce. Organizátoři také upozorňují, že před areálem nebude zřízeno testovací místo ani prodejní místo vstupenek.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář