Přihlaste se teď, začít můžete do půl roku, připomíná k CPL teorii ÚCL

20.09.2021

Přihlaste se teď, začít můžete do půl roku, připomíná k CPL teorii ÚCL
Přihlaste se teď, začít můžete do půl roku, připomíná k CPL teorii ÚCL (Zdroj: Aeroweb.cz)

Úřad pro civilní letectví (ÚCL) v reakci na dotazy Aerowebu zodpověděl či upřesnil některé nejasnosti týkající se pořádání zkoušek z teorie CPL v češtině, k nimž je možné se přihlašovat jen do 30. září. Mimo jiné připomněl, že zkoušku je možné zahájit kdykoliv do půl roku od přihlášení, tedy až do konce března příštího roku. Potvrdil také, že uchazeči, kteří zkoušky v češtině zahájí, je v tomto jazyce také budou moci dokončit.

Pouhých deset dní zbývá do chvíle, kdy ÚCL přestane přijímat přihlášky ke zkouškám teoretických znalostí obchodního pilota letounů (CPL) v českém jazyce, jak avizuje na svém webu a jak také připomíná náš článek k tomuto tématu. Samotné podání přihlášky ke zkouškám však neznamená faktické zahájení zkoušek ve smyslu nutnosti absolvovat první test v nejbližším možném termínu, připomněl ÚCL naší redakci.

„Uchazeč, který podá přihlášku na takovou zkoušku 30. září 2021, musí tuto zkoušku zahájit prvním pokusem do šesti měsíců, tj. do 31. března 2022. Poté má na celou zkoušku dalších 19 měsíců, tedy taková zkouška může pokračovat až do 31. října 2023. Naší nynější ambicí je proto pouze co nejdříve znát konečný počet uchazečů, kteří v budoucnu zkoušku z teoretických znalostí CPL v češtině podstoupí,“ sdělil Úřad skrze svého mluvčího naší redakci. S poukazem na tuto skutečnost rovněž odmítl námitku, že by se vůči žadatelům choval nepředvídatelně.

Aby se tedy mohl uchazeč ke zkouškách CPL v češtině nyní přihlásit, musí od své ATO obdržet certifikát o absolvování výuky alespoň z jednoho předmětu a ve zbytku září s ním vyrazit na ÚCL.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář