Cirrus Aircraft nabízí pilotům bezplatný kurz k dokonalému zvládnutí vzletů a přistání

04.11.2021

Cirrus Aircraft nabízí pilotům bezplatný kurz k dokonalému zvládnutí vzletů a přistání
Cirrus Aircraft nabízí pilotům bezplatný kurz k dokonalému zvládnutí vzletů a přistání (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společnost Cirrus Aircraft, která se věnuje celoživotnímu vzdělávání a pomáhá všem zájemcům o létání stát se lepšími piloty, nově poskytuje bezplatný kurz Cirrus Approach™ zaměřený na vzlety a přistání, který je k dispozici všem nadšencům a pilotům bez ohledu na typ letadla, se kterým létají.

Až do konce letošního roku je letový výcvikový kurz Cirrus Approach SR Series Takeoffs and Landings pro ty, kteří se zaregistrují, zdarma. Program Takeoffs and Landings obsahuje podrobné digitální instrukce o postupech, které zajistí, že každý vzlet a přistání budou bezpečné, předvídatelné a opakovatelné.

Cirrus Approach je oceňovaný letecký výcvikový program, který nabízí rozmanitý katalog instruktážních videokurzů pro všechny zájemce o získání licence soukromého pilota nebo pro zkušené piloty, kteří chtějí zdokonalit své dovednosti.

Cirrus Approach Takeoffs and Landings

Prostřednictvím programu Takeoffs and Landings nabízí Cirrus během pěti hodin online výcviku 10 lekcí z reálného života od předletové přípravy až po správné provedení manévru. Jeho absolvování zabere pouhé 3,5 hodiny času. Piloti se dozvědí maximum informací o stabilizovaném přiblížení, bočním větru a skluzu, vzletu a přistání na krátkém poli, nočním provozu, abnormálních nebo nouzových situacích a postupech a dalších tématech. Kurz je vytvořen pro všechny piloty tak, aby pomohl maximalizovat bezpečnost, výkon a využitelnost letadla.

Cirrus Approach Takeoffs and Landings

Téměř 50 % všech incidentů s letadly se stane během závěrečného klesání a přistání a téměř 15 % těchto incidentů se stane během vzletu a počátečního stoupání. S programem Cirrus Approach SR Series Takeoffs and Landings společnost Cirrus Aircraft zajišťuje, že budou piloti připraveni a dokonale ovládnou dovednosti potřebné pro bezpečné vzlety a přistání.

„Jsme nadšeni, že můžeme sdílet Takeoffs and Landings s naší rostoucí komunitou pilotů osobních letadel po celém světě,“ říká Rob Haig, viceprezident pro letecký výcvik a šéfpilot společnosti Cirrus Aircraft. „Bezpečnost zůstává základním kamenem našeho přístupu, proto tento kurz nabízíme všem zdarma. Tento informativní program krok za krokem pomáhá vybavit piloty neocenitelnými znalostmi pro jejich cesty a po celý jejich letecký život,“ dodává Rob Haig.

Tento kurz je zároveň součástí tzv. „ground school“ u standardizovaného školení Cirrus Aircraft při zakoupení nového letadla a také školícího programu Cirrus Embark pro piloty použitých letadel. Obojí je pilotům letadel Cirrus poskytováno zdarma u standardizovaných instruktorů tzv. CSIPů a certifikovaných Cirrus Training Center.

Cirrus nyní vyvíjí i videa pro základní PPL výcvik. Jeho základní filozofií je „safety is not an option“, proto investuje značné prostředky do kvality výcviků a přeškolení ve vlastním speciálním studiu.

Zdarma je i kurz na padákový záchranný systém CAPS.

Ke kurzu Cirrus Approach Takeoffs and Landings se zaregistrujte zde.

Cirrus Approach Takeoffs and Landings

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář