L 410 NG z Kunovic zamířila do Dubaje na prestižní letecký veletrh

15.11.2021

L 410 NG z Kunovic zamířila do Dubaje na prestižní letecký veletrh
L 410 NG z Kunovic zamířila do Dubaje na prestižní letecký veletrh (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společností Aircraft Industries vyslala jeden ze svých letounů L 410 NG do Spojených arabských emirátů k příležitosti konání prestižního leteckého veletrhu v Dubaji. Na Dubai Airshow se letoun představuje ve společnosti dalších 160 strojů až do 18. listopadu. Veletrhu na dubajském letišti přislíbilo účast přes 1 200 vystavovatelů z 60 světových zemí.

Management společnosti razí myšlenku prodeje letounů formou osobních jednání a letových ukázek. Za tímto účelem do Dubaje Aircraft Industries vyslal kromě letounu i silný obchodní tým, který má před sebou jednání se stávajícími provozovateli L 410 NG i novými zákazníky například z Brazílie, Ázerbájdžánu, Filipín, Vietnamu a také evropského kontinentu.

Sériová produkce turbovrtulového L 410 NG s začala již předloni, ale plánované obchodní kampaně negativně poznamenala pandemie koronaviru. Nová generace legendárního letounu L 410 byla vyvinuta na základě konstrukce jeho předchůdce a disponuje vylepšenými provozními vlastnostmi.

Nová generace L 410 z Aircraft Industries
Nová generace L 410 z Aircraft Industries

Společnost Aircraft Industries za minulý rok utržila téměř 2,3 miliardy korun, přičemž dodala svým zákazníkům 15 nových letadel. Což značí meziroční nárůst produkce o dvě letadla oproti předchozímu roku. Zisk společnosti za rok 2020 přesáhl 271 milionů korun.

Mohlo by vás zajímat

Témata

L 410


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář