Staňte se součástí našeho týmu, tvořte s námi Aeroweb!

20.02.2022

Líbí se vám, co děláme? Pak splňujete přinejmenším polovinu předpokladů pro to být součástí našeho týmu. A pokud máte nápady, co třeba dělat lépe, pak splňujete i ten zbytek.

Staňte se součástí našeho týmu, tvořte s námi Aeroweb!
Staňte se součástí našeho týmu, tvořte s námi Aeroweb! (Zdroj: Aeroweb.cz)

Portál Aeroweb.cz vznikl, věřte nebo ne, již před více než 15 lety. Za tu dobu ušel veliký kus cesty a mě těší, že jej mohu posledních bezmála 12 let na této cestě provázet. Soudě dle vašich čtenářských ohlasů, stal se za tu dobu Aeroweb synonymem spolehlivých a kvalitních leteckých informací, a to nejen na poli zpravodajství a redakční tvorby, ale také díky databázi nejrůznějších přehledů pro předletovou přípravu, ceníku pilotních výcviků, kalendáři leteckých akcí, a v neposlední řadě v oblasti přípravných kurzů a testů pro piloty v rámci našeho studijního portálu.

Široký rozsah aktivit, kterým se věnujeme, si však žádá odpovídající personální síly. A proto se dnes obracím na vás, milí čtenáři, s výzvou a nabídkou zároveň: Staňte se i vy součástí našeho týmu a pojďte s námi tvořit nejlepší server pro piloty v Česku.


Líbí se vám taková videa? A chtěli byste je tvořit, a třeba se u toho potkat s Davidem Heclem?

Jsme ve středu leteckého dění. Buďte i vy!

Aktuálně hledáme do svých řad zejména redaktory, kteří se dobře orientují v oblasti letectví a zároveň mají chuť přinášet tyto informace letecké veřejnosti.

Baví vás psát o letadlech? Rádi čtete naše články a chtěli byste si to také zkusit? Anebo dokonce víte, že byste takový článek či zprávu napsali mnohem lépe? Pak jste možná přesně ten (či ta!), koho hledáme.

Anebo jste spíše člověk multimediálního ražení, který to umí dobře s foťákem a kamerou, rozumí si se střihovými programy a chtěl by se podílet třeba na tvorbě našich videí? I pro vás bychom rozhodně měli uplatnění.

Jsme poměrně malý tým, ale máme velké ambice a na všechno zkrátka sami nestačíme. Pojďte nám pomoct a dívejme se společně, jak pomáháme českému letectví růst.

Dostanete se s námi tam, kam se leckdo nepodívá

Nebudu vám lhát, že práce v médiích je vždycky procházka růžovou zahradou. Je to mnohdy obtížná práce; někdy máte pocit, že více než tvůrčí činností trávíte většinu času vyřizováním e-mailů a telefonátů.

Nakonec vám však může být odměnou, že se třeba proletíte v kokpitu dopravního letadla, nebo se potkáte v redakčním studiu s významnými osobnostmi, nebo třeba nahlédnete za oponu výzkumu a vývoje moderní letecké techniky.

natáčení pořadu Hangár Standy Vojtíška
natáčení pořadu Hangár Standy Vojtíška

Každoročně jsme také partnerem řady leteckých akcí, které se u nás konají. Přinášíme z nich psané reporty i fotoreportáže. Budete autorem příští reportáže právě vy?

Na služebky létáme

Domovem Aerowebu byl až do letošního jara po dlouhá léta Areál Staré Aerovky v bezprostřední blízkosti letňanského letiště. Naše setrvání v těchto prostorách, kde se psala historie tuzemského létání, bohužel nebylo nadále možné. Objevila se však příležitost jít doslova „o dům dál“.

Naše kanceláře tak nyní najdete v nově zrekonstruované budově areálu Letňany Park Gate. Na plochu letňanského letiště to máme pořád cca 90 vteřin a navíc máme výrazně lepší výhled na odlety ze Kbel.

kanceláře Aerowebu
kanceláře Aerowebu
kanceláře Aerowebu
kanceláře Aerowebu

A v neposlední řadě musím zmínit, že naši redakční flotilu netvoří žádné čtyřkolové stroje s volantem, ale dvou- i čtyřmístné stroje okřídlené. Pokud tedy patříte mezi aktivní piloty, svůj nálet si můžete snadno rozšiřovat i v rámci služebních cest. Na ty totiž – pokud to jen trochu jde – převážně létáme.

Hledáme talentované kolegy

Říkáte si, že by vás práce v našem týmu lákala a snad i bavila, ale práci novináře se věnovat nechcete? Možná můžete nabídnout jiné znalosti a dovednosti, které byste u nás mohli uplatnit. V našem týmu se neztratí lidé s kreativní myslí, ale ani analytici se smyslem pro pořádek.

Pokud myslíte, že bychom společně mohli najít prostor pro spolupráci, neváhejte nás kontaktovat na e-mailu kariera@aeroweb.cz. Rádi se s vámi potkáme a vše osobně probereme!

Mohlo by vás zajímat

Adam Zuska

Adam vystudoval žurnalistiku a mediální studia na Univerzitě Karlově a nějaký čas vedl tento server i jako šéfredaktor. Je držitelem licence PPL(A), absolvoval teoretické zkoušky ATPL a v současnosti vede IT team vývojářů Aerowebu a studijního portálu kurzy.aeroweb.cz.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář