Emirates plánují od října návrat Airbusu A380 do Prahy

12.01.2022

Emirates plánují od října návrat Airbusu A380 do Prahy
Emirates plánují od října návrat Airbusu A380 do Prahy (Zdroj: Aeroweb.cz)

Podle aktualizovaných letových řádů mají Airbusy A380 společnosti Emirates létat mezi Dubají a pěti světovými destinacemi, mezi nimiž je znovu i Praha. Největší dopravní letadlo pro přepravu cestujících na světě má na pravidelné lince do české metropole nahradit Boeing 777-300ER, čímž výrazně stoupne kapacita spojení. Letenky je možné rezervovat již nyní.

Foto: Facebook.com @Emirates
Foto: Facebook.com @Emirates

Ze změn v rezervačním systému, na které upozornil server Simple Flying, vyplývá, že letecká společnost Emirates chce znovu obnovit linku z nejlidnatějšího města Spojených arabských emirátů do Prahy od konce října. Server se odkazuje přímo na data z letových řádů společnosti Emirates.

Airbus A380 začal na ruzyňské letiště pravidelně létat od roku 2016. Letoun se vrátí na ruzyňské letiště po 28 měsících. Přestávku zapříčinilo vypuknutí pandemie covid-19. Letoun navštívil Prahu naposledy v březnu 2020.

Dopravce návrat A380 do Prahy dosud oficiálně nepotvrdil. Navýšení kapacity spojení větším letounem může být známkou optimismu Emirates v otázce obnovení poptávky po dálkových letech. Podle webu Simple Flying se má A380 vrátit také na pravidelné linky do Hongkongu, Kuala Lumpuru, Birminghamu a Kodaně. Nutno však podotknout, že pandemická situace může přinést ještě mnoho změn.

Foto: Facebook.com @Emirates
Foto: Facebook.com @Emirates

Airbus A380 oslaví v dubnu 2025 dvacáté výročí od prvního letu. Letecká společnost Emirates je největším provozovatelem letounů A380 na světě.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář