Ruzyňská dráha 06/24 bude přes čtvrt roku uzavřená, uvedlo letiště

16.02.2022 1 příspěvek

Ruzyňská dráha 06/24 bude přes čtvrt roku uzavřená, uvedlo letiště
Ruzyňská dráha 06/24 bude přes čtvrt roku uzavřená, uvedlo letiště (Zdroj: Aeroweb.cz)

V období od 28. března do 1. července 2022 bude uzavřena hlavní vzletová a přistávací dráha 06/24 pražského letiště Václava Havla. Letecký provoz bude přesunut na vedlejší dráhu 12/30 v obou směrech, a to včetně nočního provozu. Směr odletů a příletů bude samozřejmě záviset na aktuálních meteorologických podmínkách; preferovaný směr provozu je nicméně ve směru dráhy 12.

Důvodem uzavírky je stejně jako během minulého roku úprava a údržba hlavní dráhy. „Stejně jako v loňském roce i letos Letiště Praha využije menší letecký provoz pro nezbytné úpravy a údržbu hlavní dráhy, které často souvisí s novou legislativou Evropské agentury pro bezpečnost letectví (EASA),“ uvádí letiště na svém webu.

Foto: prg.aero
Foto: prg.aero

Redakce Aerowebu oslovila tiskové oddělení Letiště Praha s doplňujícími dotazy k důvodům uzavírky, letiště nicméně uvedlo, že podrobnosti zveřejní až v průběhu března. V návaznosti na to vás budeme pochopitelně i na stránkách Aerowebu informovat.

 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Ruzyňská dráha 06/24 bude přes čtvrt roku uzavřená, uvedlo letiště

20.03.2022 v 20:41 Kuželová

Dobrý den,

byly již tiskovým oddělením letiště zveřejněny/doplněny podrobnosti a důvody proč opět na více než 3 měsíce bude veškerý letový provoz hlukem zatěžovat hustě obydlené části města? Pokud ano, mohla bych poprosit o link/navedení, kde tyto informace najdu?

Děkuji předem

S pozdravem

HK

Odpovědět

Přidat komentář