Enstrom má nového majitele a opět začíná fungovat

09.03.2022

Enstrom má nového majitele a opět začíná fungovat
Enstrom má nového majitele a opět začíná fungovat (Zdroj: Aeroweb.cz)

Enstrom Helicopter, jeden z nejznámějších výrobců vrtulníků, vyhlásil 21. ledna bankrot. Dle oficiálního vyjádření dosavadního vlastník Enstromu, skupina Chongqing General Aviation Industry Group (CGAG), čelil finančním problémům, což přimělo jeho majitele uzavřít i dceřiné společnosti. Matt Francour, prezident společnosti Enstrom, již u příležitosti uzavření továrny Enstromu vyjádřil své přesvědčení, že se pro aktiva Enstromu najde kupec a zdá se, že se jeho vize naplnila. Z USA totiž přichází zpráva, že Enstrom má nového vlastníka a opět začíná fungovat.

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Novým majitelem je společnost MidTex Aviation, LLC. V oficiálním vyjádření MidTex informuje, že uzavřela smlouvu o koupi aktiv s cílem získat v podstatě všechna aktiva společnosti Enstrom Helicopter Corporation a plánuje znovuotevření továrny v Menominee. Dále společnost oznámila, že smlouva o koupi aktiv byla již schválena soudem Spojených států pro západní okres Michigan jakožto součást konkurzního procesu společnosti Enstrom Helicopter Corporation.

MidTex tedy získá veškerý majetek Enstromu včetně dílů, vlastněných letadel, nástrojů, materiálu, výkresů, duševního vlastnictví, továrních budov atd.

Kevin Griffin, ředitel společnosti MidTex, řekl: „Jsme nesmírně nadšeni akvizicí těchto aktiv, restartováním firmy Enstrom a rozšířením rozsahu podnikání. Již dnes s námi na základě smlouvy spolupracuje řada bývalých zaměstnanců Enstromu a očekáváme, že nabídneme práci i značnému počtu ostatních bývalých zaměstnanců Enstromu.“

MidTex očekává, že bude na trhu vystupovat prostřednictvím nového subjektu, který se bude jmenovat Enstrom Aerospace Industries. Zároveň chce rozšířit portfolio Enstromu o nové produkty a finančně podpořit budoucí rozvoj společnosti.

Uzavření transakce a restart společnosti bude ještě chvíli trvat. Společnost MidTex však oznámila, že její bezprostřední prioritou je obnovení podpory stávající flotily a opětovné navázání vztahů se zavedenými zákazníky.

Foto: Facebook.com @CLV Pardubice
Foto: Facebook.com @CLV Pardubice

Mohlo by vás zajímat

Témata

Vrtulníky


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář