Na Aviatické pouti nebude chybět akrobacie

09.05.2022

Na Aviatické pouti nebude chybět akrobacie
Na Aviatické pouti nebude chybět akrobacie (Zdroj: Aeroweb.cz)

Jubilejní ročník Aviatické pouti je téměř za dveřmi a pořadatelé oznamují stále další účastníky dvoudenního leteckého svátku. O víkendu 28. a 29. května se na pardubickém letišti v rámci několikahodinového letového programu představí vedle historických letounů i špička tuzemské letecké akrobacie.

„Říká se, že akrobacie je královnou leteckých sportů a ta má vždy přízeň a obdiv diváků na leteckých dnech. Proto každý pořádný letecký den musí alespoň jedno takové vystoupení zařadit do programu. Letošní Aviatická pouť jich bude mít hned několik,“ komentoval na webu události za organizační štáb Aviatické pouti Jan Rudzinskyj.

Letošní ročník Aviatické pouti bude hostit například akrobatické vystoupení Martina Šonky se speciálem Extra NG a s letounem Z-142C AF z pardubického Centra leteckého výcviku. Účast potvrdil také Petr Kopfstein s letounem Extra 330SC.

Vedle zmiňovaných akrobatů čekají na návštěvníky i další představení v podobě ladné akrobacie historického dvouplošníku Bücker a pochopitelně nebude chybět ani Flying Bulls Aerobatic Team s letouny XtremeAir XA42, jenž vystoupí netradičně ve dvojici a s inovovanou sestavou.

dvouplošníky Bücker
Dvojice letounů Bücker / Foto Facebook.com @aviaticka.pout.pardubice

Pardubické letiště bude otevřeno pro návštěvníky ve dnech 28. a 29. května vždy od 8 hodin. Vstupenky zakoupené na předešlé dva neuskutečněné ročníky zůstávají v platnosti bez nutnosti výměny.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář