Letiště Praha po vlnách propouštění nabírá až 200 zaměstnanců

18.05.2022

Letiště Praha po vlnách propouštění nabírá až 200 zaměstnanců
Letiště Praha po vlnách propouštění nabírá až 200 zaměstnanců (Zdroj: Aeroweb.cz)

V současnosti eviduje Letiště Praha poměrně velký nárůst provozu a k tomu bude potřebovat až o 200 zaměstnanců a o desítky brigádníků více. Momentálně nejvíce poptávané profese jsou pracovníci v oboru bezpečnostní kontroly, odbavení cestujících či nakládky a vykládky letadel. 

V roce 2022 by pražské letiště rádo odbavilo až 10 milionů cestujících. Za rok 2021 to přitom bylo 4,4 milionu cestujících, což je zhruba o milion více než v roce 2020. Před pandemií, tedy v roce 2019, se počet pasažérů na pražském letišti blížil 18 milionům.

odletová hala
foto: prg.aero

V kritických letech 2020 a 2021 Letiště Praha propustilo téměř 600 zaměstnanců. „Ke konci roku 2021 měla skupina Letiště Praha 3337 zaměstnanců, letos potřebujeme toto číslo navýšit o desítky zaměstnanců. Očekáváme dvojnásobný počet odbavených cestujících. Personálně proto navýšíme hlavně ty organizační složky, na které bude mít nárůst provozu největší dopad a které jsou zároveň stěžejní pro komfortní průchod cestujících procesem odbavení. Zároveň se zaměřujeme na masivní nábor v režimu dohod mimo pracovní poměr, což nám umožní větší flexibilitu a optimalizaci nákladů pro pokrytí nejvyšší sezónnosti,“ uvádí Dana Lörincová, personální ředitelka Letiště Praha.  

Dle zprávy se letiště chystá personálně posilovat na více frontách. Půjde i o zaměstnance ve stravovacích službách, pracovníky letištních salonků či koordinátory parkování. Mezi další otevřené pozice patří řidiči autobusů, hasiči nebo ostraha letiště. Pozic, které je třeba v poměrně krátkém čase zaplnit, je podstatně více. Letiště chystá i masivní nábor v režimu dohod mimo pracovní poměr.

Nové zaměstnance hledá také dceřiná společnost letiště Czech Airlines Handling, která na letišti zajišťuje odbavení cestujících a letadel. 

Mohlo by vás zajímat



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář