Data z černých skříněk naznačují, že nehoda Boeingu mohl být úmysl

20.05.2022 4 příspěvky

Data z černých skříněk naznačují, že nehoda Boeingu mohl být úmysl
Data z černých skříněk naznačují, že nehoda Boeingu mohl být úmysl (Zdroj: Aeroweb.cz)

Březnová nehoda Boeingu 737-800 společnosti China Eastern Airlines byla pravděpodobně úmyslným činem někoho na palubě, píše list Wall Street Journal.

Při letecké nehodě zahynulo všech 132 lidí na palubě. Data získaná analýzou černých skříněk již dříve vyloučila technickou závadu na letounu, a proto se vyšetřovací tým zaměřil na podezřelé chování pilotů. „Letadlo udělalo to, k čemu mu někdo v kokpitu dal pokyn,“ tvrdí list Wall Street Journal s odvoláním na zdroj obeznámený s poznatky amerického týmu vyšetřovatelů. Teorii potvrzuje i skutečnost, že během prudkého klesání piloti neodpovídali na opakované výzvy řídících letového provozu.

Teorií, jak mohlo dojít k tragické události, je stále mnoho. Ve hře zůstává například i sabotáž ze strany letové posádky či protiprávní zmocnění se letounu. Agentura Reuters mimo jiné upozornila, že čínské úřady začaly cenzurovat veškeré zmínky o této nehodě na lokálních sociálních sítích.

Místo letecké nehody / Foto: abcnews.go.com
Místo letecké nehody / Foto: abcnews.go.com

Šest let starý letoun havaroval v hornatém terénu regionu Kuang-si na jihu Číny. Let MU5735 odstartoval v 13:11 místního času a mířil z Kunmingu do Kantonu. Nad městem Wu-čou byl s letadlem ztracen kontakt. K nehodě došlo zhruba po hodině letu. Průběh letu dle aplikace Flightradar24.com ukazuje, že letadlo postupně ztrácelo rychlost a těsně před nehodou doslova padalo střemhlav k zemi.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Nehody letounů


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Skoda

20.05.2022 v 23:05 Jenda

Skoda tolika lidskych zivotu, skoda dobre a jeste relativne nove masiny. 

Zda se ze Lubitz ma pokracovatele. Jenze ti nahore resi jen naklady a nikoli bezpecnost.

Prodavaji se letenky navic a pak se nasilne vyvadeji cestujici z letadel. Lita se na jeden motor 3.500 km pres celou Evropu.

 

Je nacase, vratit pilotum jejich postaveni a  kredit, co meli pred udobim vlady G.W.B. Uz aby to bylo.

 

Nasi piloti si to zaslouzi..

Odpovědět

RE: Skoda

23.05.2022 v 9:32 Honza

Přijde mi trošku škoda, že tento výron emocí zůstal bez reakce. Vlastně je to velmi snadné jak píše Jenda. 

Přestaňme vyvádět overbooked cestující a piloti přestanou mít psychické problémy..... Jako jestli existuje nějaký nejpravděpodobnější problém, který se honil hlavou tomu pilotovi, tak to muselo být určitě toto. Úplně to vidím živě jak se baví CPT a FO: "no to bude zas až budou vystupovat a koukat po nás, že jsme nechali vyvést cestující, radši to pojďme narvat do země"  pitch down - trim nose down bum hotovo... už nikdy žádné naštvané výrazy :-D :-D Ještě že piloti v Ryanairu nemají v postupech loučení s cestujícími, ty pohledy za nesklápěcí sedačky a vodu za tři eura by na ně možná byli moc. 

Ještě mě tam zaujala jiná věc, kromě teda toho, že obětem jsou věnovány čtyři slova a mašině šest spolu s přídavnými jmény jako "dobrá... nová", co má Bush společného s mašinou co spadla o 20 let později a na druhém konci světa? Dopravní pilot jsem, ale teda nejvíc na cti mě bolí moje vlastní chyby. Možná až příště místo doleva zatočím doprava (no co, jsme lidi ne?) nebudu proklínat sebe... "Ten Bush mi zase prohodil strany, to je syčák to je strašný"

Jestli něco opravdu ubližuje pilotům, tak to jsou takovéto ublížené výjevy. A hlavně to, že cestování je mnohem dostupnější a tak to už není jen výsada elit, kam se někteří piloti rádi řadí. Je asi nutný si přiznat, že v tomto století se z nás možná stane vymírající druh, třeba se přeorientujeme na vesmír, nebo se na tohle povolání úplně zapomene. Rozhodně za to nemůže Bush nebo management. Kdyby Jedna zakusil co je být dopravním pilotem, tak by možná otočil a nadával, kolik interních věcí musí dodržovat. V dnešní době si nehodu nemůže nikdo dovolit a management to moc dobře ví (jestli to dělají kvůli životům nebo udržení firmy na trhu je věc další, ale cíl je jasný... žádná nehoda). Pokud bychom se tedy odpíchli od Bushe, tak naopak letectví jde stabilně ke stále větší bezpečnosti. Dneska už právě pro pilota není takový problém na rovinu říct, že má psychický problém. Nějak se srovnat se těžkým obdobím a pak zase nasednout do sedla. Není to tak, že dřív problémy nebyli, jen se o nich nemluvilo. 

 

 

Odpovědět

RE: RE: Skoda

23.05.2022 v 10:39 Václav

Honzo, ty tomu nerozumis. Kdyz jsme byli mladi, stromy byly zelenejsi, slunce svitilo tak akorat, a lidi se na sebe jen usmivali. Dnes je to samej sebevrah. Aby se clovek bal vlezt do letadla ....

No a za vsechno muzou imperialisti z Ameriky, to je snad jasne kazdemu...

:)

Odpovědět

:-)

23.05.2022 v 12:00 Vlado

čínsky komunista cenzuruje nehodu čínskych aeroliniek, ale vinný je nejaký bush:-)))))

Za posledných 60 rokov sa svetová populácia zvýšila o cca 100%, tým pádom značne stúpol aj počet psychicky narušených ľudí a stresu, ktorý často vedie k zmenám na psychike. 

Ak si zoberieme počet letov celosvetovo za rok, tak si myslím, že to číslo takýchto úmyselných nehôd je extrémne nízke. Stačí to porovnať s tým, čo predvádzajú ľudia na cestách a piloti z toho všetkého vyjdú ako super zdraví ľudia;-)

Odpovědět

Přidat komentář