Airshow Žamberk už tento víkend

21.06.2022

Airshow Žamberk už tento víkend
Airshow Žamberk už tento víkend (Zdroj: Aeroweb.cz)

Přípravy leteckého dne v Žamberku vrcholí a jeho pořadatelé slibují atraktivní program plný leteckých zážitků pro celou rodinu.

Na akci se představí vítěz série Red Bull Air Race 2018 a mnoha světových akrobatických soutěží, Martin Šonka, který předvede akrobatická vystoupení na letounu Zlín Z-142 a Extra 300. Následně bude pro diváky připravena autogramiáda. Kromě toho budou moct návštěvníci na žamberské airshow obdivovat ladnou akrobacii v podání historického dvojplošníku Bücker 131 nebo vzdušné souboje replik letounů P-51 Mustang, Messerschmitt Me-109 a Jak-3.

Pořadatelé tradičně věnují část programu kráse bezmotorového letu. Tentokrát to bude doslova průřez historií až ke kořenům plachtění. Na pozemní ukázce se představí replika historického školního kluzáku SG-38 z 30. let minulého století. K dynamickým ukázkám pak vzlétnou legendární L-13 Blaník, Orlík, ale také moderní letoun Ventus s pomocným motorem pro start nebo Duo Discus. Zlatým hřebem bloku větroňů bude tichá akrobacie kluzáku ASK-21.

Airshow Žamberk 2022
Airshow Žamberk 2022

Letové ukázky doplní bohatý pozemní program ve formě expozice historických automobilů, motocyklů a další. Pro děti bude k dispozici skákací hrad, dílničky a jiné aktivity. Samozřejmostí jsou také stánky s občerstvením.

Airshow Žamberk se koná v sobotu 25. června od 13:00. Detailní informace je možné najít na facebookovém profilu Aeroklubu Žamberk nebo na webových stránkách události.

Příjezdové schéma
Příjezdové schéma 

Na akci je možné přiletět vlastním letadlem. Ze strany pořadatele není vyžadována rezervace časového slotu, stačí dodržet běžné příletové postupy a koordinovat přílet s pořadatelem na: ŽAMBERK RADIO 122,610.

Pro zachování plynulosti provozu je doporučeno předem oznámit přílet pořadatelům zasláním e-mailové zprávy na: priletylkzm@seznam.cz. Přílety budou povoleny do 12:00 místního času a odlety po skončení hlavního programu – tj. přibližně od 17:00.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář