Pracovat u Letecké služby Policie ČR se Nikole Tarasovičové zdálo doslova nedosažitelnou metou její letecké kariéry. Na doporučení svého kolegy však sebrala odvahu a přihlásila se do výběrového řízení.

Projít kritérii náročného výběrového řízení se od vzniku Policie ČR, tedy od roku 1991, zatím nepodařilo žádné ženě. Až Nikola Tarasovičová se může pyšnit prvenstvím. Po absolvování typového výcviku na EC-135 bude u LS PČR působit jako druhý pilot a časem snad i jako kapitánka.

Tuzemské policejní složky využívají letadla již od roku 1935, kdy vznikaly první četnické letecké hlídky. Současná LS PČR je více než důstojným pokračovatelem odkazu a tradice Četnických leteckých hlídek. Letka poskytuje podporu ostatním jednotkám Policie ČR při pátracích a zásahových misích a také útvarům Ministerstva vnitra ČR. Nedílnou součástí moderního provozu LS PČR je i poskytování letecké záchranné služby a zapojení do národního systému SAR.

LS PČR zabezpečuje pro účely záchranných misí pohotovost vrtulníku a letové posádky v režimu H24. Dle platných smluv od 1. ledna 2021 zajišťuje LS PČR leteckou záchrannou službu na základně Kryštof 01 Praha Ruzyně pro Prahu a Středočeský kraj.

Kromě bezpilotních prostředků disponuje policejní letka vrtulníky Bell-412 a Eurocopter EC-135, které jsou vybaveny technickými prostředky k pátrání a sledování, palubními jeřábovými systémy a některé z nich i variabilní zdravotnickou zástavbou. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Velké blahopřání

02.07.2022 v 12:30 Vladimír

Super!  A ještě je navíc krásná. Blahopřeji a držim palce, aby se splnila všechna přání. 👍👏✊

Odpovědět

Přidat komentář