Letecké opravny Job Air Technic získaly sedmiletý kontrakt na údržbu vládních Airbusů

19.09.2022

Letecké opravny Job Air Technic získaly sedmiletý kontrakt na údržbu vládních Airbusů
Letecké opravny Job Air Technic získaly sedmiletý kontrakt na údržbu vládních Airbusů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ostravské letecké opravny Job Air Technic zajistí na základě smlouvy uzavřené s Ministerstvem obrany ČR servis dvou Airbusů A319CJ české vládní letky, a to během nadcházejících sedmi let. Podpisu smlouvy předcházelo výběrové řízení dle zákona o veřejných zakázkách.

Job Air Technic zajistí na základě uzavřeného kontraktu kromě základní traťové údržby kompletní servisní podporu pro letouny A319CJ. Kromě toho bude společnost zajišťovat také školení a výcvik technického personálu i posádek letounů.

Hangár společnosti Job Air Technic / Foto: jobair.eu
Hangár společnosti Job Air Technic / Foto: jobair.eu

„Úspěchu v tomto výběrovém řízení si velmi ceníme. Vnímáme ho jako uznání kvality našich služeb a zároveň jako velice cennou referenci. Je také samozřejmě skvělé, že si české ministerstvo pro zajištění těchto služeb vybralo českého dodavatele a k údržbě letadel tak bude docházet na území České republiky. Úspěchem v tomto tendru se nám zúročila naše snaha stát se partnerem Airbusu, s nímž jsme loni na podzim uzavřeli rámcovou smlouvu,“ uvedl Vladimír Stulančák, ředitel společnosti Job Air Technic.

Proti rozhodnutí armády se však záhy zvedla i vlna nevole z řad kritiků a také od společnosti Glomex MS, která se účastnila společně s leteckými opravnami Job Air Technic výběrového řízení. Glomex MS například poukázal na fakt, že hangáry konkurenta se nacházejí v nezabezpečené zóně, což ovšem není standardem na jiných mezinárodních letištích. Dále společnost poukázala na netransparentnost procesu výběrového řízení. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže však všechny zmíněné námitky zamítl.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář