Let v kokpitu slovenského vládního Airbusu A319CJ

10.03.2023 5 příspěvků Tento článek je součástí seriálu Očima pilotů

Naše reportážní kamera se tentokrát proletěla na palubě Airbusu A319-115 CJ (OM-BYK) Leteckého útvaru Ministerstva vnitra Slovenské republiky. Vydejte se společně s námi a s posádkou pana kapitána Jozefa Královenského a druhé pilotky Elišky Zwirnové na dvoudenní vládní cestu do švédského Stockholmu.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Airbus


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

video

14.03.2023 v 7:40 tomas

Video akých sú na internete tisíce. Kapitán vyzerá, že ho to "baví". Neskutočne ma vyrušoval ten výrazný východný akzent pri rozprávaní po anglicky. Aby každý vedel tak po prístátí vládneho lietadla je celá prevádzka na letisku zastavaná. Všetci musia čakať kým sa papaláši presunú.

Odpovědět

RE: video

17.03.2023 v 18:12 Honza Brzák

Tomáši, možná když se podíváte na ty tisíce videí, které jsou na internetu, zjistíte, že Američani mají americký akcent, Britové britský, Australani Australský, Evropané evropský atd. Ta posádka dělá profesionálně svoji práci a na nic si nehraje.

Odpovědět

RE: video

19.03.2023 v 7:49 RK

Cpt. osobne poznam a je to velky srdciar, ktory naozaj vie. Asi tak vsetko.

 

Odpovědět

dakujeme

17.03.2023 v 10:03 robo

Urcite vsetci dakujeme Tomasovi za pekny a poucny prispevok. Kapitan je v praci, nie je otazka ci ho to bavi alebo nie. Je tam preto aby bezpecne doviezol ludi tam kam ma. A kedze to robi v letke MV, tak uz asi nieco v zivote dokazal. Ja by som sa od autora prispevku rad dozvedel ci je skusajuci ICAO anglictiny ked to tu takto "odborne" posudzuje a ani nevie ze v slovencine sa pise "akcent" a nie "akzent". No a ze je na letisku pocas priletov a odletov zvlastny rezim? Je to vsade vo svete, nic vynimocne.

Odpovědět

RE: dakujeme

17.03.2023 v 16:39 tom 2

No ale uznejte že na "propagačním" videu unuděnej týpek nepusobi nejlíp...

Odpovědět

Přidat komentář