Přílet Boeingu 777 Korean Air zahájil obnovenou pravidelnou linku do Soulu

27.03.2023

Přílet Boeingu 777 Korean Air zahájil obnovenou pravidelnou linku do Soulu
Přílet Boeingu 777 Korean Air zahájil obnovenou pravidelnou linku do Soulu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Po odmlce způsobené koronavirem se v pondělí 27. března do Prahy vrátila pravidelná linka do jihokorejského Soulu. Krátce před pátou hodinou odpoledne místního času dosedl na dráhu 30 Boeing 777 letecké společnosti Korean Air a zahájil tak pravidelný provoz.

Zahájení linky Korean Air Praha - Soul
Slavnostní přestřižení pásky za účasti představitelů Korean Air, primátora Svobody a ředitele letiště Jiřího Pose

Boeing 777-300ER imatrikulace HL8250 s kapacitou 291 cestujících vzlétl jako let KE969 ze soulského letiště Incheon (RKSI) v 11:21 a přistál v Praze v 16:46. Po projetí tradiční vodní slavobránou na uvítanou stroj zastavil na stojánce 3 terminálu 1 pražského letiště. Rotace bude uskutečňována třikrát týdně: v pondělí, ve středu a v pátek.

Linka byla obnovena po třech letech

„Jde o důležitý milník nejen na cestě k obnově provozu a návratu k číslům z roku 2019, ale také v rámci budování sítě přímých linek do Asie. Korea se řadí k trhům s nejvyšší poptávkou z regionu Asie,“ řekl předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos.

„Praha, která se může pochlubit staletou historií a bohatým kulturním dědictvím, je vlajkovou lodí mezi destinacemi Korean Air ve střední Evropě. Obnovení této linky nám dává příležitost navázat tam, kde jsme skončili a aktivně se podílet na rozvoji spolupráce obou zemí v mnoha různých odvětvích,“ řekl Korean Air Managing Vice President a Head of Passenger Network Jeong Soo Park.

„Díky lince dojde k výraznému posílení aktuálně chybějících kapacit nejen do Koreje, ale také díky navazujícím letům ze Soulu do dalších destinací v Asii s tradičně silnou poptávkou, například Thajsko, Japonsko, Vietnam, ale také Indonésie nebo Austrálie,“ doplnila mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková.

Ředitel agentury Czechtourism Jan Herget díky přímému spojení věří v návrat turistů Koreje. „V roce 2019 jsme zaznamenali 387 tisíc příjezdů hostů, o rok později kvůli pandemii covidu-19 přijelo pouze 42 tisíc Korejců a v roce 2021 dokonce jen osm tisíc. Turisté z Asie jsou pro český cestovní ruch klíčoví z důvodů vysoké bonity. Průměrná denní útrata se pohybuje kolem 4 000 korun,“ dodává Herget. Pravidelná linka ze Soulu byla naposledy v provozu v březnu 2020.

Mezi další dálkové linky do Asie z Prahy v letním letovém řádu 2023 patří spojení s Tchaj-wanem, které bude zajišťovat společnost China Airlines s Airbusem A350-900.

Cockpit Boeingu 777 Korean Air
Pilotní kabina Boeingu 777-300ER
Boeing 777 HL-8250
Boeing 777-300ER Korean Air
Korean Air
Boeing 777-300ER Korean Air
Přiblíženo na kabinu
Boeing 777-300ER Korean Air
Stewardka
Příprava cateringu pro zpáteční cestu do Soulu

Ekonomická třída

Ekonomická třída
Ekonomická třída v Korean Air
Business třída Koreanu
Business třída Korean Air
Ředitel Letiště Praha Jiří Pos
Ředitel Letiště Praha Jiří Pos zahajuje obnovený provoz linky
Slavnostní otevření nové linky
Nechybělo ani slavnostní rozkrojení dortu 
Zahájení linky Korean Air Praha - Soul
Během slavnostního zahájení se servírovaly korejské speciality 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář