Honeywell bude spolupracovat s Lockheed Martin. Spojení má posílit přítomnost a investice v Česku

09.06.2023

Český obranný sektor dostane silného hráče na trhu. Honeywell a Lockheed Martin v Brně podepsali memorandum o spolupráci na rozvojových projektech

Honeywell bude spolupracovat s Lockheed Martin. Spojení má posílit přítomnost a investice v Česku
Honeywell bude spolupracovat s Lockheed Martin. Spojení má posílit přítomnost a investice v Česku (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společnosti spojení představili na nedávno skončeném Mezinárodním veletrhu obranné a bezpečnostní techniky (IDET) v Brně. „Dohoda poskytuje společnosti Honeywell příležitost podílet se na rozvojových projektech v České republice s využitím špičkových výrobních technologií a růst tak v rámci země a regionu. Dohoda vymezuje záměr vykonávat pracovní činnosti v provozu Honeywell Aerospace v Olomouci a rozšiřovat tak pokrok v leteckých technologiích, poradenství malým a středním podnikům a spolupráci s místními univerzitami,“ stojí v tiskové zprávě Honeywell Aerospace. Záměrem dohody je lokalizovat podporu, snížení rezerv náhradních dílů a navýšení provozní flexibility a dostupnosti letadel. „Zároveň se tak České republice zajistí přístup k novým technologickým pracovním místům a lokálním investicím,“ stojí dále ve zprávě.

Zástupci společnosti Honeywell a Lockheed Martin (Zdroj: Ac&C Public Relations, s.r.o.)

 

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář