Kam zavítat tento víkend? Na hendikepované v Hradci, dětský den v Žatci nebo slet pilotek v Podhořanech

16.06.2023 1 příspěvek

Prostřední červnový víkend nabízí v kalendáři hned několik zajímavých akcí pro milovníky letectví.

Kam zavítat tento víkend? Na hendikepované v Hradci, dětský den v Žatci nebo slet pilotek v Podhořanech
Kam zavítat tento víkend? Na hendikepované v Hradci, dětský den v Žatci nebo slet pilotek v Podhořanech (Zdroj: Aeroweb.cz)

Kalendář Aeroweb.cz je celoročně nabitý různými leteckými dny, slety a veletrhy v Česku i ve světě. Nejinak je tomu i tento víkend a vyrazit můžete do Čech, na Moravu, Slezsko, Slovensko i třeba do Finska.

Cestu začněme na jihu Čech, konkrétně na letišti v Jindřichově Hradci, kde od čtvrtka probíhá MČR v motorové akrobacii. Pro neunavitelné děti je pak v Žatci připraven dětský den plný létání, seskoků parašutistů a přehlídky letadel i vrtulníku Mi 17. Pokud chcete spíše něco klidnějšího, můžete vyrazit do Hradce Králové. Tam v sobotu proběhne po tříleté pauze akce Open Skies for Handicapped, tedy letecký den pro ty, ke kterým osud nebyl příliš štědrý. Akci jsme věnovali samostatný článek

Před pokračováním dále na Východ se ještě trochu vrátíme, a to konkrétně do Podhořan. Tam je na sobotní odpoledne naplánován slet pilotek s názvem Fly – In spojený s opékáním buřtů. 

A teď už honem na Ostravsko. V kunčicích pod Ondřejníkem proběhne Air Camp, kde si budete moci prohlédnout ultralighty, shlédnout ukázku techniky místního Sboru doborovlných hasičů a večer se zaposlouchat do zvuku kytar. I tady se myslí na děti, připraven bude skákací hrad nebo střelnice.

A pokud vám je Česko malé, máme pro vás hned tři severní možnosti. Nejblíže je Air show v polském Lešně, kde bude k vidění akrobacie, seskoky, vrtulníky, kluzáky, paramotory i noční show se živou hudbou a pyrotechnikou. Vydat se ale můžete i do Norska nebo Finska.

Podrobnosti o všech akcích najdete v našem kalendáři

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Slet pilotek

16.06.2023 v 20:16 Henom

Bude na akci letat i pani Kasickova? A pokud ano, bude v LKPN na tu akci publikovan nejaky docasny LKD?

Odpovědět

Přidat komentář