China Airlines spustila přímé lety Praha–Taiwan

19.07.2023

Ve středu ráno přiletěl na Letiště Václava Havla první přímý let společnosti China Airlines na lince Praha–Tchaj-pej. Redakce Aerowebu mohla během příprav na odlet nahlédnout i do přední části Airbusu A350-900.

Airbus A350-900 China Airlines
Airbus A350-900 China Airlines (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letiště Praha ve středu ráno přivítalo novou asijskou linku Praha – Tchaj-pei společnosti China Airlines. Airbus A350-900 (imatrikulace B-18903) dosedl po 13 hodinách letu na dráhu 24 krátce před sedmou hodinou a skrze slavobránu zamířil na stojánku 14.

Airbus A350-900 projel slavobránou krátce po sedmé hodině (Foto: Marek Baloun)

 

Přítomným novinářům bylo po nafocení letadla zvenčí umožněno nahlédnout i dovnitř. Redakce Aerowebu zamířila do přední části, kde se nachází business class. Ta je v konfiguraci 1-2-1 a nabízí pohodlná sedadla, která se dají úplně položit, obrovský prostor jak na nohy, tak na zavazadla a nechybí ani originální designové prvky jako například klasická stolní lampa. Barevné osvětlení kabiny může posádka volně měnit, celá kabina tak během prohlídky hrála různými barvami.

Prostřední „dvojsedadlo“ v business class (Foto: Marek Balouj)

 

Přímá linka z letiště Taoyuan International Airport na Letiště Václava Havla Praha bude provozována dvakrát týdně (středa a neděle na odletu z Prahy). Praha je šestou evropskou destinací, kam dopravce vypravuje přímé lety. Zařadí se po bok Frankfurtu, Amsterodamu, Londýna, Říma a Vídně. Z české strany byl zájem o nonstop spoj už v roce 2008, aerolinka ale čekala až to bude ekonomicky výhodné. Průlom v jednáních přišel v roce 2019 díky jednáním předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) a tehdejšího primátora Prahy (dnes náměstka) Zdeňka Hřiba (Piráti). 

Podrobnosti včetně fotogalerie a videoreportáže připravujeme...

 

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář