Airbus zasáhly na cestě z Milána do Atlanty turbulence, zranilo se sedmnáct osob

25.09.2023 1 příspěvek

Letadlo společnosti Delta Airlines se během letu z Milána do Atlanty potýkalo s turbulencemi, které ho zasáhly nad americkým kontinentem. Ty byly tak silné, že se kvůli nim zranilo sedmnáct cestujících. Jedenáct z nich bylo převezeno do nemocnice.

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Zdroj: USA Today)

Airbus A350-900 měl na palubě 151 pasažérů a čtrnáct členů posádky, když se vydal z milánského letiště Malpensa do americké Atlanty.

Krátce před přistáním se ale let DL-175 dostal do potíží. Asi čtyřicet mil od cílové destinace ho totiž zasáhly silné turbulence, jež si vyžádaly i zranění.

Celkem se zranilo sedmnáct osob. Třináct lidí utrpělo lehké a čtyři osoby vážnější zranění. Jedenáct pasažérů bylo po přistání na ranveji 08L před sedmou hodinou večerní odvezeno do nemocnice.

V posledních měsících to nebylo poprvé, co se při turbulencích zranili cestující. Několik osob bylo hospitalizováno po letu z Frankfurtu do Austinu. Kvůli potížím musel letoun nouzově přistát ve Virginii. O něco později se při turbulencích během letu z Frankfurtu na Mauritius zranilo dvacet lidí.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Bezpečnost


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

40 mil?

26.09.2023 v 8:47 Radek

40 mil od cilove destinace by uz vsichni cestujici meli byt pripoutani, to uz je letoun 6-7 minut pred dosednutim, v polovicni vysce. Jak to, ze se zranili?

Odpovědět

Přidat komentář