Další Airbus narazil na tvrdé turbulence, zranilo se osm lidí

26.09.2023

Incidentů amerických Airbusů po průletu silnými turbulenci neubývá, po problémech Delta Airlines musela četná zranění řešit i posádka JetBlue.

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Zdroj: Laurent Errera | Wikimedia Commons)

Turbulence postihly let B6-1256 na nedělním letu z Guayaquilu v Ekvádoru do Fort Lauderdale na Floridě. Airbus A320-200 (reg. N569JB) se nacházel poblíž Jamajky v letové hladině FL360, když letadlo prolétlo oblastí se silnými turbulencemi a v jeden moment se propadlo o 50 stop. Na snímcích z webu Flightaware je vidět takových oblastí několik prakticky po celé plánované trase letu a proto už brzy po startu došlo k odklonu doprava. Krátce před Floridou se ale letadlo, zřejmě kvůli malé vzdálenosti od cílového letiště, naopak přiblížilo oblasti s nejsilnějšími turbulencemi.

Trasa letu B6-1256 byla celá pokryta nevlídným počasím (Zdroj: Flightaware)

 

Zraněno bylo sedm cestujících a jeden člen posádky. Letadlo s téměř hodinovým zpožděním pokračovalo do Fort Lauderdale, kde na něj čekaly sanitky. 

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář