Aero navázalo spolupráci s českými univerzitami

13.10.2023

Zástupci Aero Vodochody se setkali s představiteli Českého vysokého učení technického (ČVUT), Vysokého učení technického v Brně (VUT) a Univerzity obrany v Brně za účelem navázaní strategického partnerství. Spoluprací s těmito českými prestižními univerzitami vstupuje Aero do nové éry vývoje a výzkumu.

Studenti se skrz stáží dostanou v AERO Vodochody k širokému spektru příležitostí
Studenti se skrz stáží dostanou v AERO Vodochody k širokému spektru příležitostí (Zdroj: AERO Vodochody)

Dlouhodobá spolupráce zahrnuje široké spektrum projektů, včetně vedení a zpracování bakalářských, diplomových a vědeckých prací. Aero také studentům z těchto univerzit nabízí možnosti účastnit se stáží. Zástupci výrobce letadel a univerzit se také dohodli na každoročním setkávání k vyhodnocení výsledků a diskuzi o dalším směřování.

„Hlavním cílem bylo projednat strategický rámec naší spolupráce. Domluvit se na společných postupech a zasadit naše dosavadní jednotlivé kooperace a projekty do ucelené a dlouhodobé koncepce," informoval o průběhu setkání Petr Jinda, Executive Vice President & Chief Development Officer ve společnosti Aero.

„Aktuálně přijímáme na stáže 5-10 studentů ročně a již spolupracujeme na několika významných absolventských pracích. Plánujeme rovněž řadu odborných přednášek, které budou vedeny zkušenými odborníky a specialisty z leteckého oboru. Strategická spolupráce s univerzitami a společné projekty přispějí celému českému leteckému průmyslu,“ zdůrazňuje Petr Jinda

Dílčí partnerství s českými univerzitami však probíhají již delší dobu. Například v červnu tohoto roku se společnost Aero domluvila s ČVUT na vývoji softwaru pro sběr a analýzu provozních dat nových cvičných letounů L-39NG i jejich předchůdců L-39 Albatros s důrazem na zajištění jejich bezpečnosti a spolehlivosti.

Jedním z důvodů letošního otevření nového vývojového centra v Brně, které se specializuje mimo jiné na oblast avioniky a průvodní dokumentace pro letoun L-39NG, pak byla již stávající spolupráce s místními vysokými školami VUT a UNOB.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář