Letadlo do Petrohradu se potýkalo s problémy, zasáhly ho silné turbulence

28.10.2023

Airbus A320-200 zasáhly na cestě z Ashevillu do amerického Petrohradu silné turbulence, které si vyžádaly šest zraněných osob, které byly převezeny do nemocnice. O incidentu informovala letecká společnost Allegiant Air, jež letadlo na cestu vybavila.

Airbus A320 v barvách Air Aliegiant
Airbus A320 v barvách Air Aliegiant (Zdroj: Simpleflying)

Cestující zažili na cestě z Ashevillu v Severní Karolíně do Petrohradu na Floridě turbulence, které letadlo zasáhly krátce před přistáním. Otřesy byly tak silné, že zranily šest osob – čtyři cestující a dva členy posádky.

Airbus A320-200 nakonec přistál se 17minutovým zpožděním na dráze číslo 18 a zraněné osoby byly převezeny do nemocnice k bližšímu vyšetření.

Trasa letu včetně oblačnosti nad Floridou (Zdroj: Flightaware)

 

Americký úřad pro vyšetřování nehod (NTSB) v předběžné zprávě, že letadlo při sestupu vlétlo do mraků, kterým se nešlo vyhnout. Tam je po sériích lehčích otřesů potkal na konci jeden velmi silný, trvající 1,5 vteřiny. Posádka vypověděla, že v době otřesů připravovala kabinu na přistání, všechny čtyři osoby tak turbulence vymrštila do stropu letounu. Zraněné byly dvě – jedna v zadní kuchyňce a jedna, která zrovna prováděla kontrolu připoutání cestujících. S vážnými zraněními byly převezeny do nemocnice.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář