Pilot nebyl schopný výkonu práce, let byl o 24 hodin opožděn

12.09.2023

Letecká společnosti British Airways řešila u jednoho ze srpnových letů závažný problém. Ten způsobil pilot, který se po prohýřené noci nedostavil do práce. Cestující, již mířili z jihoafrického Johannesburgu do Londýna, si tak museli na svůj let počkat. Zpoždění trvalo 24 hodin.

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Zdroj: The Independent)

Jedna z nejznámějších leteckých společností na světě se musela v srpnu vypořádat s velkými personálními potížemi. Před letem pravidelné linky mezi Johannesburgem a Londýnem se totiž na místo výkonu práce nedostavil pilot.

Jeho kolega ihned informoval vedení a let se o 24 hodin opozdil. Důvodem byl fakt, že si muž noc před odletem užíval divoký noční život, kde podle informací nechyběl alkohol, ženy a ani drogy.

K těmto zjištěním údajně došlo na základě zpráv, jež pilot posílal jedné z letušek, se kterou se přátelí. Protože nebyl schopný na let kvůli celkovému fyzickému vyčerpání nastoupit, došlo k jeho odložení.

Pozdějšího letu se sice zúčastnil, ale jen jako pasažér. Poté se musel podrobit testu na drogy. Ten byl pozitivní a muž byl z práce vyhozen. Leteckou společnost navíc bude stát jeho prohřešek hodně peněz. Náklady za zrušený let se odhadují na sto tisíc liber.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Bezpečnost


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář