Skupina Emirates představila velkou novinku. Otevřela centrum pro technologickou kreativitu

28.12.2023

Nové vývojové centrum se má zaměřit na přiblížení se dosud neodhalenému potenciálu letectví
Nové vývojové centrum se má zaměřit na přiblížení se dosud neodhalenému potenciálu letectví (Zdroj: Emirates)

Skupina Emirates udělala další důležitý krok na cestě za větším technologickým pokrokem. V polovině prosince totiž v Dubaji zahájila provoz speciálního centra pro technologickou kreativitu a letecké inovace. 

Areál s názvem Ebdaa, který v arabštině znamená tvořivost, slavnostně otevřel šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

U slavnostního přestřižení pásky nemohli chybět ani roboti. Robotika zde totiž bude jedním z hlavních vývojových bodů (Zdroj: Emirates)

 

"Letecký ekosystém se mění fenomenálním tempem díky technologií a lidské vynalézavosti. Ebdaa se bude neustále vyvíjet a využívat tyto hnací síly, tedy nejnovější technologie, výzkum, vývoj a poznatky, zpětnou vazbu od zákazníků, odborné znalosti naši lidí a naši prosperující komunitu partnerů a start–upů," uvedl šejk, jenž je předsedou představenstva a generálním ředitelem Emirates. Tomu při zásadní události dělali doprovod třeba státní ministryně pro mezinárodní spolupráci, dubajská policie či zástupci Generálního úřadu pro civilní letectví.

Centrum Ebdaa je umístěno do areálu pro Expo 2020, zabírá tři podlaží a má rozlohu asi 35 520 metrů čtverečních. Jeho činnost se zaměřuje na tři odvětví a klíčové technologie, kterými jsou robotika, umělá inteligence a web 3.0. 

Součástí prostorů jsou obrovské projekční stěny nazvané Insights (Zdroj: Emirates)

 

V pavilonu se nachází například první divadlo XR v regionu, laboratoř letecké robotiky, komora VR, studio IX nebo stěna Insights. Kromě toho areál disponuje robotickou kavárnou nebo interaktivní zónou v podobě letiště budoucnosti. Centrum bylo postaveno s využitím nejnovějších výrobních technologií a obsahuje také prvky udržitelnosti, například solární panely nebo recyklovatelné materiály. 

Velký důraz se bude klást i na virtuální realitu (Zdroj: Emirates)

 

"Ebdaa byla navržena tak, aby pomohla podpořit strategickou spolupráci s vedoucími představiteli firem a VIP, navázat nová partnerství a inspirovat naše vlastní lidi. Naším záměrem je nadchnout, zapojit mysl a společně zkoumat budoucnost letectví,“ pověděl také Al Maktoum. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář