Významný milník pro Emirates. Aerolinka přepravila na trase Praha-Dubaj 3 miliony cestujících

24.02.2024

Největší mezinárodní letecká společnost Emirates dosáhla v rámci svého působení v České republice na důležitou metu. Na lince mezi Prahou a Dubají totiž od roku 2010 přepravila už tři miliony pasažérů. Jubilejní třímiliontý cestující odletěl z české metropole do Spojených arabských emirátů 14. února. Za to, že byl při velkém okamžiku, obdržel muž řadu výhod a dárků.

Manželský pár letěl do australského Sydney. Do Dubaje ale cestoval jako VIP
Manželský pár letěl do australského Sydney. Do Dubaje ale cestoval jako VIP (Zdroj: Emirates)

Světově proslulá a úspěšná aerolinka Emirates poskytuje lety mezi Prahou a Dubají už od roku 2010, v letošním roce se dočkala velkého milníku. Na trase mezi Českou republikou a Spojenými arabskými emiráty se přepravil jubilejní třímiliontý cestující.

„Jako mezinárodně uznávaná letecká společnost s rozsáhlou sítí více než 140 destinací po celém světě umožňuje Emirates snadné letecké spojení českých cestujících s celým světem, a to díky mladé moderní flotile a nabídce špičkových produktů a služeb. Jsme velmi hrdí na to, že za 14 let působení Emirates v České republice jsme přepravili už tři miliony cestujících, což svědčí o oblíbenosti značky a loajalitě našich zákazníků," uvedl Country Manager firmy Emirates pro ČR Bořivoj Trejbal.

Jubilejní cestující vyrazil z Prahy do Dubaje na svátek sv. Valentýna, tedy 14. února. Město ve Spojených arabských emirátech pro něj ale bylo jen přestupní stanicí. Cestoval totiž do australského Sydney.

Protože se stal součástí významného milníku, obdržel na Letišti Václava Havla v Praze bezplatný upgrade do Business Class na celý let, a to nejen pro sebe, ale také pro svůj doprovod. Kromě toho dostal několik dalších dárků z oficiálního obchodu Emirates.

Pár od společnosti dostal krom mnoha dárků i upgrade do business class (Zdroj: Emirates)

 

Linka mezi Prahou a Dubají je v provozu už skoro 14 let a létá denně. Město v SAE je často přestupní stanicí pro cílové destinace, jimiž jsou hlavně Mauritius, Maledivy, Vietnam, Seychelly či Srí Lanka. Na palubě letadel Boeing 777-300ER si cestující mohou užít luxusní podmínky, například regionální gurmánskou kuchyni nebo oceňovaný systém palubní zábavy ICE s řadou filmů, televizních pořadů a podcastů.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář