EASA má od prvního dubna nového ředitele

12.04.2024

Evropská agentura pro bezpečnost letectví má od nynějšího měsíce nového šéfa. Je jím Francouz Florian Guillermet.

Nový šéf EASA Florian Guillermet
Nový šéf EASA Florian Guillermet (Zdroj: mondedesgrandesecoles)

Evropská agentura pro bezpečnost letectví (EASA) má nového výkonného ředitele. Funkce se 1. dubna ujal Florian Guillermet. Guillermet byl označen za nástupce nyní již ex-šéfa Luca Tytgata v prosinci minulého roku.

„Mým cílem je posunout agenturu EASA na další úroveň, vytvořit z ní moderní organizaci odpovídající digitální době. Zároveň budeme zajišťovat, aby byly dodržovány nejvyšší standardy bezpečnosti civilního letectví a ochrany životního prostředí,“ ujistil Guillermet.

Luc Tytgat zastával funkci výkonného ředitele EASA od září roku 2023 po vypršení desetiletého mandátu Patricka Ky. Tytgat bude do srpna nadále zastávat vedoucí funkci, aby mohl uvést svého nástupce do provozu a pomoci mu v předchozím období.

Florian Guillermet působil 26 let v leteckém sektoru a zastával nejvyšší manažerské funkce v leteckých organizacích ve Francii a Evropské unii. Kromě zkušeností s vedením mohl prohlubovat své znalosti především v oblasti řízení letového provozu a bezpečnosti.

Guillermet přešel do agentury EASA přímo z francouzské agentury DSNA, kde od června 2021 působil jako ředitel letových navigačních služeb. Jde o organizaci se zhruba sedmi tisíci zaměstnanci. Předtím působil jako výkonný ředitel v SESAR (SESAR-JU), kde byla jeho hlavním oborem právě bezpečnost či dopad na životní prostředí. Do této funkce nastoupil v roce 2014 po dvou letech, kdy působil jako zástupce výkonného ředitele.

V letech 2003 až 2011 zastával v organizaci Eurocontrol různé pozice, od vývoje systému až po poskytování provozních služeb. Jeho dřívější pracovní zkušenosti zahrnovaly poměrně různorodé pozice ve francouzském letectví.

Zdroj článku: FlightGlobal

Mohlo by vás zajímat

Témata

EASA


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář