Zbraslavičtí plachtaři úspěšně odstartovali do sezóny

27.04.2009

Zbraslavičtí plachtaři úspěšně odstartovali do sezóny
Zbraslavičtí plachtaři úspěšně odstartovali do sezóny (Zdroj: Aeroweb.cz)

První ročník plachtařské soutěže AZ Cup pořádané Aeroklubem Zbraslavice (18. – 26. dubna)  jako úvod do sezony sportovního létání skončil se značnou převahou domácích barev.

V premiéře osmidenní soutěže pilotům přálo počasí a odlétali šest disciplin v kombinované a pět v klubové třídě. Mezi konkurencí z Čech a Moravy se silně prosadili plachtaři ze zbraslavického aeroklubu, kteří zcela ovládli kombinovanou třídu, v níž zvítězil Martin Hřivna s 5013 body před jedinou létající ženou Alenou Netušilovou (4868 bodů) a Martinem Skalou (3709 bodů). Vítězná trojice tak výborně nakročila do sezony, v níž bude v létě reprezentovat ČR v nejvyšších plachtařských soutěžích (Hřivna na ME v Litvě, tentokrát ale v klubové třídě; Netušilová na MS žen v maďarském Szegedu a Skala na juniorském MS ve finské Räyskäle).

Prvenství v klubové třídě si odvezl jaroměřský pilot Václav Marel (3788 bodů), stříbro překvapivě vybojoval nejmladší závodník celého AZ Cupu, teprve osmnáctiletý Martin Piskáček z Berouna (3686 b.) a třetí byl ostřílený účastník plachtařských soutěží Martin Vnouček z Vlašimi (3588 b.)


Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář