Piper Cherokee přistál po vysazení motoru na silnici v Bronxu

05.01.2014

Piper Cherokee přistál po vysazení motoru na silnici v Bronxu
Piper Cherokee přistál po vysazení motoru na silnici v Bronxu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Podobný kousek, který se přihodil v listopadu roku 2010 na silnici z Brna do Svitav, předvedl včera kolem půl čtvrté hodiny odpoledne padesátiletý pilot Piperu Pa-28-180 Cherokee v newyorském Bronxu ve Spojených státech. Po blíže neurčeném problému během vyhlídkového letu k soše Svobody a následné ztrátě výkonu motoru se muž s dalšími dvěma ženami na palubě rozhodl pro nouzové přistání na místní šestiproudé silnici. Při incidentu naštěstí nepřišel nikdo o život.

Lopez and his quick-thinking team used their trucks to stop traffic on the highway, in effect giving the plane a runway, FDNY officials said.
Foto Mark Bonifacio / New York Daily News

Pilot údajně vyhlásil stav nouze a byl řídicím letového provozu naváděn k přistání na newyorském letišti La Guardia. Poté však řídicí ztratil s letounem kontakt. Přibližujícího se Piperu si ovšem po chvíli všimli pracovníci údržby na silnici Major Deegan Expressway a promptně pomocí svých dodávek zastavili provoz, aby umožnili letounu bezpečně přistát. Stroji se při dosednutí zbortily podvozkové nohy, jinak si však všichni tři lidé na palubě odnesli jen drobné oděrky. "Je to malý zázrak," hodnotil stav po nehodě newyorský starosta Bill de Blasio.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Nehody letounů


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář