Pilot Logbook ke stažení

11.07.2014 5 příspěvků

Pro všechny zájemce z řad pilotů letounů, UL a vrtulníků jsme připravili elektronický zápisník letů ve formátu MS Excel pro vaši snazší evidenci letů.

Pilot Logbook ke stažení
Pilot Logbook ke stažení (Zdroj: Aeroweb.cz)

Evidence letů je nedílnou součástí létání takřka každého z nás. Pro její alespoň drobné zjednodušení jsme připravili ke stažení zápisník letů ve formátu Microsoft Excel (.xlsx), který si můžete eventuálně přizpůsobit vlastním potřebám. Kromě klasického logbooku pro piloty GA a ultralightů v něm najdete také přehled dosažených licencí a kvalifikací.

Hlavní funkce logbooku:

  • evidence letů s automatickým součtem hodin
  • možnost mezisoučtů vybrané skupiny letů
  • evidence průkazů způsobilosti a licencí s automatickým počítáním dnů zbývajících do konce platnosti
  • a v neposlední řadě je to dobrá záloha dat, pokud vedete klasický papírový logbook... smiley

STÁHNOUT Logbook!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Elektronické logbooky

11.07.2014 v 18:50 Tomáš

Zdravím, máte informace o tom, jestli je možné vést deník pouze elektronicky, nebo je to i v případě profi řešení jako LogTen jen záloha pro papír?

Odpovědět

RE: Elektronické logbooky

14.07.2014 v 10:29 Adam Zuska

Tomáši, dobrá otázka, na kterou podle mě neexistuje jednoznačná odpověď.Předpis Part-FCL říká v odstavci FCL.050: Pilot je povinen vést spolehlivé a podrobné záznamy o všech odlétaných letech, a to ve formě a způsobem, které stanoví příslušný úřad.Poradenský materiál AMC k tomu pak doplňuje, že pilotům v OLD smí vést zápisník provozovatel v počítačovém formátu, v neobchodním provozu by měli piloti vést logbook dle vzoru a zapisovat do něj perem či nesmazatelnou tužkou.Z toho bych tedy usuzoval, že pokud nelétáte u aerolinek a nevede vám záznamy provozovatel v počítači, musíte uchovávat záznamy na papíře. Ale nevidím teoreticky jediný důvod, proč by to nemohla být v počítači vyplněná a poté vytištěná tabulka, která odpovídá vzoru (což náš logbook odpovídá) a splňuje tak podle mě požadavky předpisu.V každém případě položíme dotaz úřadu a až přijde odpověď, doplníme ji do článku.

Odpovědět

Zapisniky

17.07.2014 v 7:40 Michal

Jsem zvedav, co na to urad. Ale ve skutecnosti si muze v dobe, kdy je pilot sam sobe provozovatelem, vlastnikem i velitelem letadla napsat do zapisniku co ho napadne. A nezalezi na forme, v jake ten zapisnik bude. Jen v te rucne psane podobe je to pracnejsi zpetne opravovat :-)

Odpovědět

Papírový zápisník ULL

24.06.2020 v 1:59 Libor

Zdravím,

zrovna jsem začal výcvik na ULL a hledám vhodný logbook. Rád bych si zapisoval kromě doby letu i čas odletu a příletu, ale zatím jsem nebyl úspěšný - všechny mají kolonku pouze pro letovou dobu. Poradíte?

S pozdravem,Libor

Odpovědět

RE: Papírový zápisník ULL

24.06.2020 v 11:58 M

Doporučím aplikaci Flylog, https://www.flylog.io/

zaznamenává nejen časy odletu příletu, ale kompletně celou trasu. Dají se z toho i tisknout deníky. Používám ji asi 2 roky a jsem s tím spokojen. 

Odpovědět

Přidat komentář