Nebe nad Kazaní ovládnou o víkendu závodní speciály Red Bull Air Race

12.06.2019

Nebe nad Kazaní ovládnou o víkendu závodní speciály Red Bull Air Race
Nebe nad Kazaní ovládnou o víkendu závodní speciály Red Bull Air Race (Zdroj: Aeroweb.cz)

Už potřetí přivítá ruská Kazaň závody mistrovství světa Red Bull Air Race. Závodní speciály rozvíří vzduch nad řekou Kazankou, která se ve městě vlévá do Volhy, už o nadcházejícím víkendu 15. a 16. června.

Jednoho z posledních závodů Red Bull Air Race se zúčastní také obhájce titulu Martin Šonka, který podle informace na svém facebooku do místa konání vyrazil už v pondělí. Ten je po prvním letošním závodě v Abú Dhabí zatím na druhém místě. První je japonský aviatik Jošihide Muroja, který šampionát vyhrál v roce 2017.

Rivalita mezi touto dvojicí je umocněna tím, že v úvodním závodě ve Spojených arabských emirátech Martina Šonku porazil Japonec o pouhé tři tisíciny vteřiny. V minulém roce ovládl závod v Kazani právě Martin Šonka, když porazil Michaela Gouliana.

Od posledního závodu některé týmy upravovaly své speciály a důkladně zkoumaly trať, aby pomocí co nejlepší taktiky získaly kazaňské nebe.

Šanci vidět jedinečné letecké závody budou mít diváci letos ještě 13. a 14. července u maďarského Balatonu a 7. a 8. září v japonské Čibě.

Další informace o kazaňském závodu naleznete na stránkách Red Bull Air Race.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář