Mistrovství světa v motorové akrobacii v kategorii Intermediate (WIAC 2019) vyvrcholilo o víkendu v Břeclavi. V soutěži zazářil v jednotlivcích český aviatik Michal Tvrzník, který se svým Zlínem Z-50LS obsadil celkové třetí místo za druhým Christianem Auerem (Rakousko) a prvním Igorem Černovem (Ukrajina), kteří soutěž absolvovali s letouny Extra 300SC a Extra 330LX.

V kategorii týmů obsadila Česká republika druhé místo za první Ukrajinou a před třetí Velkou Británií. Úspěšní byli také další čeští piloti. Adam Ondrejka obsadil páté místo a v první desítce soutěžících se umístili také Tomáš Petrman na devátém a Tomáš Zemánek na desátém místě.

Dalšími českými zástupci na mistrovství byli Lukáš Pařízek, který se umístil na 15. místě, a Ivo Červinka, který obsadil 18. příčku. Výbornou podívanou předvedl také Miroslav Černý, který však nebyl zařazen do konečného pořadí, jelikož se díky výsledkům z minulých soutěží dostal do vyšší kategorie Advanced.

Soutěžní program, kterému letos přálo počasí, byl završen sobotním leteckým dnem, z nějž vám přinášíme fotoreportáž v úvodu této zprávy.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář