Dynon SkyView HDX je nyní certifikovaný pro téměř 600 modelů, nechybí ani Zlín

18.07.2019

Dynon SkyView HDX je nyní certifikovaný pro téměř 600 modelů, nechybí ani Zlín
Dynon SkyView HDX je nyní certifikovaný pro téměř 600 modelů, nechybí ani Zlín (Zdroj: Aeroweb.cz)

Dynon Avionics rozšířil škálu letounů, do kterých je možné montovat obrazovky SkyView HDX. Přístroj je nyní certifikovaný pro téměř 600 typů jednomotorových pístových letounů včetně českého Zlínu.

„Od chvíle, co Dynon Certified představil svůj průlomový SkyView HDX s STC, jsme slyšeli přání od tisíců vlastníků letadel, abychom jejich letadlo přidali do následujícího seznamu schválených modelů,“ řekl Michael Schofield, ředitel marketingu společnosti Dynon. Následným rozsáhlým certifikacím vyhovělo téměř 600 modelů letadel, které splňuji požadavky Federálního leteckého úřadu (FAA), a je tudíž pravděpodobné, že jejich certifikace Agenturou Evropské unie pro bezpečnost letectví (EASA) je jen otázkou času.

Do seznamu se zařadil i tuzemský výrobce Zlín s modely Z-143L, Z-242L a 526L.

SkyView HDX zabudovaný do kokpitu Cessny 172

Avionika SkyView HDX je vyráběna ve verzi desetipalcového a sedmipalcového displeje. Disponuje mnoha funkcemi včetně pohyblivých map, navigace, plánování letů, monitorování motorů, syntetického vidění apod. Je tak přímým konkurentem pro Garmin G3X, který rovněž nabízí certifikovanou verzi.

Podle webu Dynon Certified jsou ceny pro certifikované přístroje navýšené o 2 000 dolarů (cca 45 500 Kč) oproti necertifikovaným verzím.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Přístroje


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář